Been: ‘Hadden duel eerder moeten beslissen’

Vanzelfsprekend was Mario Been na afloop teleurgesteld over het uit handen geven van een 0-2 voorsprong. De coach leek zich tien minuten voor tijd langzaam op te mogen gaan maken voor de eerste uitoverwinning van het seizoen, maar zag ADO Den Haag in de slotfase toch nog op gelijke hoogte komen. ‘Wij hadden het duel in de tweede helft al veel eerder moeten beslissen’, zei Been na afloop. ‘We kregen de kansen ertoe, terwijl we op andere momenten in de eindfase net de verkeerde keuze maakten. Doordat de 0-3 uitbleef, mocht ADO blijven geloven.’
Voor de Rotterdammers was er de tweede helft niet veel aan de hand, totdat Charlton Vicento tien minuten voor tijd de 1-2 aan liet tekenen. ‘Daarna sloop de angst in de ploeg’, zei Been. ‘We gingen achteruit lopen en riepen daarmee het onheil over ons af. Vervolgens is er nog een aantal knotsgekke minuten, waarin beide ploegen alsnog de winst hadden kunnen pakken.’

Het zien verdampen van de voorspong mag dan negatieve gevoelens op hebben geroepen in het Rotterdamse kamp, het spel dat de ploeg van Been liet zien, biedt wel degelijk houvast voor de komende weken. ‘We hadden graag gewonnen, maar het belangrijkste is dat ik een goed Feyenoord heb gezien’, besloot Been. ‘Ons spel en de strijdlust binnen de ploeg bieden vertrouwen voor de komende wedstrijden en sterken mij in de overtuiging dat we punten gaan pakken.’