Cabral schiet beloften langs Jong Ajax

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond voor de derde keer dit seizoen Jong Ajax verslagen. Nadat de ploeg van coach André Hoekstra zowel in de beker als in de competitie al eens te sterk was voor de Amsterdammers, werd maandag het competitieduel achter gesloten deuren op sportpark De Toekomst in Amsterdam met 0-1 gewonnen. Jerson Cabral maakte na een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. Leroy Fer speelde voor het eerst sinds het herstel van zijn knieblessure weer negentig minuten. Naast Cabral en Fer trad Jong Feyenoord/Excelsior aan met nog een groot aantal selectiespelers van Feyenoord, onder wie André Bahia, Luigi Bruins, Krisztian Simon en Søren Larsen.
Jong Feyenoord/Excelsior had maandag in de eerste helft niet alleen moeite met de thuisploeg, die steeds vroeg druk zette, maar ook met het gladde veld. De Rotterdammers hadden tijd nodig om te wennen aan de omstandigheden en hadden bij vlagen moeite om op de been te blijven. Omdat ook Jong Ajax niet zorgvuldig genoeg was in balbezit, gingen beide ploegen tot de rust grotendeels gelijk op, zonder dat er echt grote kansen te zien waren op De Toekomst.

Na rust schakelden de Rotterdamse beloften een tandje bij en kregen zij de wedstrijd onder controle. Het krachtsverschil werd na circa een uur spelen tot uitdrukking gebracht door Jerson Cabral. De aanvaller werd de diepte in gestuurd via een prima pass van Bruno Martins Indi. Cabral controleerde vervolgens de bal voordat hij beheerst binnen schoot.

Tegen die tijd waren de beste kansen om de score te openen ook al voor Jong Feyenoord/Excelsior geweest. Zo kwam Larsen kort voor de openingstreffer dichtbij zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord, toen hij een vrije schietkans kreeg. Op het opgevroren veld stuitte de bal echter precies op toen hij wilde uithalen, waardoor hij geen richting aan zijn schot kon geven. Voor rust had ook Bahia het geluk niet aan zijn zijde, toen hij uit een hoekschop op de lat kopte.

‘Natuurlijk is het mooi dat we voor de derde keer dit seizoen van Jong Ajax hebben gewonnen, maar het belangrijkste is dat we vandaag drie punten hebben gepakt’, zei coach Hoekstra na afloop. ‘Als je kijkt naar de manier waarop wij dit seizoen spelen, horen wij bovenin mee te doen. Wij hebben dit seizoen niet veel wedstrijden verloren, maar daarnaast nog te weinig wedstrijden gewonnen. Deze drie punten zijn belangrijk, omdat we met een goede serie zo weer naar de tweede of derde plek op de ranglijst kunnen stijgen.’

Jong Ajax – Jong Feyenoord/Excelsior 0-1

60’ 0-1 Cabral

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Eekman, Mokotjo, Bahia, Martins Indi; Van Haaren, Bruins, Fer; K. Simon, Larsen (65’ A. Simon) en Cabral.