Fanshop
Fanshop

Feyenoord met grote groep op trainingsveld

Feyenoord-trainer Mario Been heeft donderdagochtend op Varkenoord met een grote spelersgroep een groepstraining afgewerkt. De oefenmeester kon op het trainingscomplex onder meer weer Ryo begroeten. De Japanse aanvaller was tijdens de oefensessie van woensdagochtend nog afwezig geweest, maar trainde donderdag voluit mee. ‘Hij had wat last van zijn ribben’, zei Been. ‘Daarnaast is er de afgelopen weken natuurlijk veel op die jongen afgekomen. Daarom hebben we hem een extra dagje vrij gegeven.’
Tegenover de aanwezigheid van Ryo stond de absentie van Knut Olav Rindarøy. De Noorse proefspeler meldde zich woensdagochtend in De Kuip voor een meerdaagse stage, maar moest donderdagochtend tijdens de groepstraining verstek laten gaan wegens ziekte. Rindarøy werkte woensdag wel de volledige training af. Het is nog niet bekend of de Noor vrijdag weer aan zal haken bij de selectie.

Na onder meer een groot positiespel te hebben gespeeld, sloot de selectie van Feyenoord donderdag de groepstraining af met een aantal felle partijen op een klein veld. De doelen werden hierbij om de beurt verdedigd door Darley, Rob van Dijk, Kostas Lamprou en Erwin Mulder. Laatstgenoemde werkte daarnaast ook nog een individueel programma af onder leiding van fysieke trainer Toine van de Goolberg.

Feyenoord werkt in de aanloop naar het eredivisieduel van aanstaande zondag met FC Groningen nog twee groepstrainingen af. Voor de Rotterdammers staat er zowel vrijdag als zaterdag een oefensessie op het programma. Beide trainingen beginnen om 10.30 uur op Varkenoord.