Fanshop
Fanshop

Supporters lopen warm voor Nieuwe FanShop Stadion

Ron Vlaar heeft donderdagavond onder grote belangstelling van de supporters van Feyenoord de officiële opening van de nieuwe Feyenoord FanShop Stadion verricht. Feyenoords aanvoerder trapte samen met twee jeugdspelers drie ballen door een papieren frame voor de ingang van de fonkelnieuwe winkel op de hoek van het Topsportcentrum pal tegenover De Kuip, waarna direct tientallen supporters de FanShop voor het eerst betraden.

De eerste klanten van de door Feyenoord en kledingsponsor Puma ontwikkelde winkel vielen met hun neus in de boter, want het was Vlaar die samen met Leroy Fer direct na de opening enige tijd de kassa bemande. De aanvoerder en reservecaptain van Feyenoord waren druk in de weer met het signeren en afrekenen van Feyenoord-producten. Voor Fer waren het oude tijden die herleefden. Hij liep tenslotte enkele seizoenen geleden stage in de toenmalige Feyenoord FanShop.‘Ik had nog wat uren in te halen’, lachte de middenvelder. ‘Destijds zat mijn stage er na twee middagen al op omdat ik werd overgeheveld naar de A-selectie. Maar ik ben het werk in de winkel zeker niet verleerd.’ Fer keek zijn ogen uit in de FanShop, waar lange tijd na de officiële opening nog steeds een lange rij voor de deur stond van supporters die naar binnen wilden. ‘De supporters hebben meteen hun weg gevonden in de winkel’, zei Fer. ‘De club mag trots zijn op deze FanShop. Het is prachtig geworden.’Mark Koevermans zag het werk van de tijdelijke krachten Vlaar en Fer in de FanShop met genoegen aan. Feyenoords commercieel directeur toonde zich meer dan tevreden met de nieuwe clubwinkel. ‘Mensen die aan de kant van het Maasgebouw het stadionterrein opkomen, kunnen onmogelijk om de FanShop heen’, zei hij. ‘Het is echt een eyecatcher geworden.’
Koevermans is ook te spreken over de inrichting van de FanShop. ‘Een belangrijke voorwaarde bij de ontwikkeling was dat de winkel een echte voetbaluitstraling zou krijgen’, zei hij. ‘Een Feyenoord-winkel, waarin je ook de ziel van de stad kan voelen. Dat is ontzettend goed gelukt.’De komende weken zijn er voor supporters meerdere kortingsacties. Bij iedere aankoop boven de € 10,00 krijgen fans een Feyenoord-presentje. Daarnaast ontvangt tijdens de eerste weken iedere 25ste klant een thuis- of uitshirt. Voor de 1908ste supporter die iets aanschaft in de FanShop Stadion, staat er een grote verrassing klaar. De nieuwe Feyenoord FanShop Stadion is gehuisvest aan het Van Zandvlietplein 20 op de hoek van het Topsportcentrum, pal tegenover De Kuip.