Fanshop
Fanshop

Spelers en supporters genieten tijdens SupportersAvond

De Feyenoord SupportersAvond 2011 is donderdag door honderden supporters bezocht. Op de bovenste verdieping van het Maasgebouw genoten zowel de leden van de selectie van Feyenoord als alle bezoekers van een avond vol bijzondere optredens en activiteiten. Voorop stond dat de supporters op allerlei manieren in contact konden komen met de spelers en trainers van Feyenoord. Niet alleen door bijvoorbeeld een potje tegen elkaar te tafelvoetballen of op de Playstation te spelen, maar ook konden bezoekers alles van de Feyenoorders te weten komen bij de talkshow Studio Feyenoord of via een persoonlijk interview voor de camera’s van Feyenoord TV. Tijdens de avond werd tevens de nieuwe Feyenoord FanShop geopend, waar supporters hun aankopen konden afrekenen bij verschillende selectiespelers die achter de toonbank plaatsnamen.

Groot was de drukte bij de twee modeshows van Feyenoord en Puma waarbij de nieuwe tenues voor het nieuwe seizoen werden gepresenteerd door Ron Vlaar en Leroy Fer. Met name bij de onthulling van het nieuwe uitshirt gingen vele camera’s de lucht in en was zelfs een applaus te horen.De stands waar een potje FIFA 11 gespeeld kon worden op de PlayStation tegen de spelers waren constant druk bezet. Veel supporters wilden van de mogelijkheid gebruik maken om het eens op te nemen tegen één van de Feyenoorders, waarbij de spelers er zeer regelmatig voor kozen om ook in het computerspel de kleuren van Feyenoord te verdedigen.

Op de onderste verdieping van het Maasgebouw was een speciale fotostand ingericht, waar verschillende Feyenoorders klaar stonden om te poseren met supporters. Deze foto’s werden direct afgedrukt en konden indien gewenst ook gelijk van een handtekening worden voorzien.

Voor de buitenlandse aanwinsten van Feyenoord was de SupportersAvond niet alleen een goede mogelijkheid om in contact te komen met supporters, maar ook nuttig om een andere reden, zo vertelde Krisztian Simon halverwege de avond. ‘Ik heb vanavond al aardig wat Nederlandse woorden geleerd’, zei de Hongaar, die net als de andere spelers gedurende de avond vele handtekeningen uitdeelde en vaak voor een foto werd gevraagd. ‘Ik vind het erg leuk om op deze manier de supporters beter te leren.’

De muzikale aankleding van de avond werd niet alleen verzorgd door Bootsy Paul, de vaste DJ van De Kuip, maar ook waren er optredens van zowel DJ Paul Elstak als DJ Michel de Hey. De twee wisten vanachter de draaitafels een goede sfeer te creëren en kregen de supporters aan het dansen.

De bezoekers die het iets rustiger aan wilden doen konden terecht bij een presentatie van de medische staf van Feyenoord. De fysiotherapeuten en verzorgers van de club legden aan de hand van een uitgebreide presentatie precies uit hoe de revalidatie van een geblesseerde speler er in de praktijk uitziet. Speciale gast hierbij was verdediger Bart Schenkeveld, die uit eigen ervaring kon vertellen over het herstel na een kruisbandblessure.

Feyenoord TV doet vrijdagavond in de uitzending op Eredivisie Live uitgebreid verslag van de Feyenoord SupportersAvond 2011.