Feyenoord O/19 wint van Heerenveen/Emmen A1

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdag het thuisduel met Heerenveen/Emmen A1 met 3-2 gewonnen. Larbi El Harouchi was twee keer trefzeker voor de Rotterdammers. O/18 versloeg Leonidas A1 op eigen veld met 3-2. Voor O/17 leverde de kwartfinale in het bekertoernooi tegen Vitesse/AGOVV B1 een 4-0 overwinning op. O/16 speelde met 1-1 gelijk tegen Roda JC B1. Op bezoek bij ADO Den Haag C1 kwam O/15 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. O/14 versloeg Willem II/RKC C2 met 0-3.
ONDER 19 VERSLAAT HEERENVEEN/EMMEN A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag met 3-2 van Heerenveen/Emmen A1 gewonnen. Na een vroege achterstand herstelde de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel zich goed, onder meer via twee treffers van Larbi El Harouchi.

Het begin van O/19 was matig. Binnen twee minuten keken de Rotterdammers tegen een 0-1 achterstand aan na een slippertje in de defensie. Doelman Michael Osseweijer rolde de bal uit, maar omdat een aanvaller van de bezoekers alerter was dan de verdedigers werd de bal onderschept en afgemaakt: 0-1.

Feyenoord/Excelsior herstelde zich goed. Daan Smith poetste de achterstand binnen tien minuten uit een hoekschop weg. Vijf minuten later werd er opnieuw niet adequaat ingegrepen door de verdediging van O/19 en weer profiteerde Heerenveen/Emmen optimaal: 1-2.

Ook nu kwamen de Rotterdammers al snel weer terug in de wedstrijd. Er stonden 25 minuten op de klok toen El Harouchi een onhoudbaar afstandschot in huis had en de 2-2 aantekende. Het vervolg van de eerste helft verliep rustig. Grote kansen bleven voor beide ploegen uit.

In de tweede helft kon het duel alle kanten op. Michael Osseweijer voorkwam twee keer oog in oog met een aanvaller van de bezoekers een achterstand. O/19 had de controle, maar creëerde geen uitgespeelde kansen.

Een kwartier voor tijd kreeg El Harouchi een uitgelezen mogelijkheid om de Rotterdammers de winst te bezorgen. Kevin Jansen werd in het strafschopgebied gevloerd en El Harouchi schoot vanaf de stip koelbloedig raak.

‘Deze morele opsteker heeft de ploeg echt verdiend’, sprak Van Gastel na het duel. ‘We hebben in de afgelopen periode weinig geluk gekend. Deze overwinning hebben we zelf afgedwongen. Ik ben tevreden en vooral erg blij voor de jongens.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – Heerenveen/Emmen A1 3-2
2’ 0-1
10’ 1-1 Smith
15’ 1-2
25’ 2-2 El Harouchi
75’ 3-1 El Harouchi

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; Rutten, Smith, M.Steenvoorden, Van Huijgevoort; Jansen, Rashid, El Harouchi (85’ Bouwmeester); Schoonheijm (88’ Van den Engel), Van Buren en Velder.

NIPTE OVERWINNING ONDER 18 OP LEONIDAS A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag een 3-2 overwinning geboekt op Leonidas A1. Het team van trainer Jan Gösgens kwam twee keer op achterstand, maar knokte zich aan de hand van de Zweedse spits Ricardo Persson in de slotfase naar de zege.

Gösgens zag zijn team ondanks moeilijke omstandigheden verdiend winnen. ‘We hebben hard moeten werken. We hebben niet echt goed gespeeld, maar we waren wel duidelijk beter dan Leonidas. Omdat we veel kansen lieten liggen, bleef het onnodig lang spannend.’

O/18 kende een valse start. Binnen tien minuten kwam Leonidas, na een communicatiefout in de defensie van Feyenoord/Excelsior, op een 0-1 voorsprong. O/18 liet zich door de achterstand niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Die kwam er na een halfuur spelen via Joshua Steenvoorden. Lang kon Feyenoord/Excelsior echter niet van de gelijkmaker genieten, want een minuut later kwam Leonidas alweer op 1-2. Aan de treffer zat een stevige buitenspellucht, maar de scheidsrechter oordeelde dat de goal rechtmatig was.

In de tweede helft ging O/18 fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Kansen werden genoeg gecreëerd, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Met twee verse krachten in de aanval, Ricardo Persson en Nick Geluk, probeerde Gösgens iets te forceren.

Een minuut voor tijd bleek de trainer een gouden wissel te hebben toegepast toen Persson de 2-2 voor zijn rekening nam. Toen diezelfde Persson in de blessuretijd een vrije trap van Geluk binnen werkte was de vreugde voor Feyenoord/Excelsior compleet.

Feyenoord/Excelsior O/18 – Leonidas A1 3-2
8’ 0-1
31’ 1-1 J. Steenvoorden
32’ 1-2
89’ 2-2 Persson
90’ 3-2 Persson

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Scholman, Van Oosten, Blokland (65’ Samsey), Y. van Deelen; J. Steenvoorden (60’ Agatowski), Van der Velden (79’ Triel), Van der Laan; Cornelissens (60’ Persson), Blij en Berkvens (60’ Geluk).

ONDER 17 BEREIKT HALVE FINALE TEN KOSTE VAN VITESSE/AGOVV B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft de halve finale van het bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Cor Adriaanse was zaterdag met 4-0 te sterk voor Vitesse/AGOVV B1. In de halve finale treffen de Rotterdammers nu Roda JC B1.

O/17 wilde zich in het thuisduel met Vitesse/AGOVV revancheren voor de competitienederlaag van vorige week bij Ajax B1. Feyenoord/Excelsior was vanaf het begin bijzonder fel en liet goed voetbal zien. Ook de bezoekers probeerden verzorgd te voetballen, waardoor het duel het aanzien meer dan waard was.

Een goede combinatie ging na een kleine twintig minuten vooraf aan de openingstreffer van Anass Achahbar. De spits was de verdediging van Vitesse/AGOVV te snel af en scoorde knap.

Ondanks de goede bedoelingen kwam Vitesse/AGOVV niet echt aan voetballen toe. O/17 was duidelijk de betere ploeg en verdubbelde de voorsprong na tien minuten in de tweede helft. Achahbar lobde de bal fraai over de doelman in de verre hoek.

Jean-Paul Boëtius zorgde een kwartier voor het einde voor een comfortabele marge van drie goals, nadat Tony Trindade De Vilhena de aanvaller met een goede pass had weggestuurd.

In de slotfase werd het ook nog 4-0. Robbert Olijfveld had een goede actie in huis en stelde Jordy Toorenburg in staat te scoren. Feyenoord/Excelsior speelde het duel vervolgens rustig uit.

‘We hebben onszelf goed hersteld van vorige week’, zei Adriaanse na afloop. ‘We speelden bij vlagen heel aardig. Ik ben zeker tevreden.’

Feyenoord/Excelsior O/17 – Vitesse/AGOVV B1 4-0
18’ 1-0 Achahbar
50’ 2-0 Achahbar
64’ 3-0 Trindade De Vilhena
71’4-0 Toorenburg

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade De Vilhena (66’ Dercks), Ake, Sleegers; Maatsen (59’ Toorenburg), Achahbar (69’ Olijfveld) en Boëtius.

GELIJKSPEL VOOR ONDER 16 TEGEN RODA JC B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Roda JC B1. In eigen huis waren de Rotterdammers in de eerste helft veel sterker. In de tweede helft moesten alle zeilen bij worden gezet om een nederlaag te voorkomen.

‘Ik kan prima leven met dit gelijkspel’, aldus trainer Gaston Taument. ‘Als je kijkt naar de kansenverhouding is het een terechte uitslag. In de tweede helft zijn wij op de been gebleven dankzij Maarten de Fockert. Die jongen keepte uitstekend.’

Feyenoord/Excelsior en Roda JC waren op het kunstgras van Varkenoord aan elkaar gewaagd. Roda zette O/16 in de beginfase goed onder druk, maar al snel namen de Rotterdammers de overhand. Na een ruim halfuur leidde dat tot een goede treffer. Een lange pass van Sven van Beek viel achter de defensie van de Limburgers en werd door Cas Knoester koelbloedig onder de doelman van Roda door in het doel geschoven.

O/16 probeerde het goede spel van de eerste helft na de pauze door te trekken, maar Roda herstelde zich goed. De fysiek sterke ploeg domineerde de tweede helft en kreeg een aantal uitstekende mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Telkens troffen de bezoekers echter De Fockert op hun weg.

Na een uur spelen moest De Fockert na de zoveelste goede aanval van Roda toch capituleren. Feyenoord/Excelsior werd steeds verder naar achteren gedrukt en richtte zich alleen op het vasthouden van het gelijke spel.

In de slotfase kregen de Rotterdammers nog twee goede mogelijkheden om de winst alsnog te pakken. Van Beek kwam oog in oog met de doelman van Roda te staan, maar schoof de bal net naast. Rick Dekker was met een hard schot uit een afgeslagen corner dichtbij, maar zag de Limburgse keeper goed redden.

Feyenoord/Excelsior O/16 – Roda JC B1 1-1
34’ 1-0 Knoester
60’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: De Fockert; Korporaal (64’ Van de Ruit), Van Beek, Cabral, Hardeveld; Dekker, Kasdorp (66’ Dorand), Driebergen; Knoester, Lopes Martins De Veiga (41’ Janssen).

ONDER 15 DEELT PUNTEN MET ADO DEN DAAG C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 is zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag C1 niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en omdat zowel O/15 als ADO grote kansen op de winst liet liggen, was de doelpuntloze uitslag een logisch gevolg.

O/15 begon gedreven aan het duel op een slecht bespeelbaar veld in Den Haag. Omdat de Hagenaars er dezelfde spelopvatting als Feyenoord/Excelsior op nahielden, ging de eerste helft redelijk gelijk op. Het eerste moment van opwinding kwam van ADO. Een aanvaller was oog in oog met doelman Bob van der Hoek dicht bij een goal, maar zag zijn inzet uitstekend gestopt.

Aan de andere kant was Djazz Manusama namens de Rotterdammers dicht bij de openingstreffer. Het schot van de middenvelder ging net naast. Ook Polino Lubanzadio had een treffer op zijn schoen, maar na een goede voorzet van Jessie Proost nam hij de bal bij de tweede paal verkeerd aan, waardoor de kans was verkeken.

In de tweede helft kreeg Feyenoord/Excelsior een groter veldoverwicht. Tot aan het strafschopgebied zag het spel van de Rotterdammers er prima uit, maar grote kansen leverde het nauwelijks op.

ADO werd alleen nog gevaarlijk uit de counter. Daarin toonden de Hagenaars zich uiterst bedreven en omdat de defensie van O/15 niet scherp op de uitbraken reageerde kwam de thuisploeg twee keer dicht bij een voorsprong. Het ontbrak ADO echter aan geluk, de Rotterdammers werden beide keren gered door de paal.

Aan de hand van uitblinker Bert Koomen kwam de verdediging van Feyenoord/Excelsior in het vervolg niet meer in de problemen. De Rotterdammers bleven zoeken naar een goal, maar slaagden er niet in door de hechte verdediging van ADO heen te komen.

Trainer Jeffrey Oost kon goed met het gelijkspel leven. ‘Dit is een terechte uitslag. Het was een moeilijke wedstrijd, mede door het veld. Ondanks de zware omstandigheden hebben we goed en gedisciplineerd gevoetbald.’

ADO Den Haag C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 0-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15
: Van der Hoek; Gronsveld, Koomen, Knoester, James; De Vos, El Baad, (50’ Ulusoy), Manusama; Proost (36’ Albertus), Da Silva en Lubanzadio (40’ Klooster).

ONDER 14 TE STERK VOOR WILLEM II/RKC C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 was zaterdag met 0-3 te sterk voor Willem II/RKC C2. Het team van trainer Rob Kurvers had een tijd lang moeilijk met de Brabanders, maar slaagde er desondanks in een ruime zege te boeken.

‘De overwinning was terecht’, vond Kurvers. ‘We hebben aardig gespeeld. Vooral de eerste helft was prima. Pas in de tweede helft kwamen we in de problemen, maar daar zijn we goed mee omgegaan. Na de derde treffer was de wedstrijd gespeeld.’

O/14 trof in Willem II/RKC een tegenstander die, net als de Rotterdammers, wilde voetballen. Feyenoord/Excelsior zette de thuisploeg in de eerste helft snel onder druk en verstoorde de opbouw van de Brabanders steeds voortijdig. Willem II/RKC kwam daardoor maar moeilijk aan goed voetbal toe.

Na tien minuten konden de Rotterdammers voor het eerst juichen. Francisco Bilendo gaf de bal voor op Fabian Korporaal en die werkte beheerst af: 0-1. Daarna bleef O/14 sterker, maar met de gecreëerde kansen werd onzorgvuldig omgegaan. Daarom bleef de tweede treffer lang uit.

In de laatste minuut van de eerste helft slaagde Feyenoord/Excelsior er toch in de voorsprong te verdubbelen. Rick van der Meer werd in het strafschopgebied van Willem II/RKC nauwelijks lastig gevallen en kon na een aantal fraaie kapbewegingen de bal inschieten.

In de tweede helft kwam het initiatief meer bij de thuisploeg te liggen. De Brabanders gingen nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en Feyenoord/Excelsior kwam er daardoor nauwelijks meer uit. Toch bleven serieuze problemen voor het doel van Mike van Vliet uit. Toen in de slotfase Jordy den Hoedt op aangeven van Marlon Slabbekoorn de 0-3 maakte, was het duel beslist.

Willem II/RKC C2 – Feyenoord/Excelsior O/14
10’ 0-1 Korporaal
35’ 0-2 Van der Meer
62’ 0-3 Den Hoedt

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van Vliet; Rietkerk, Eyongakpa, Verdonk, Letterie; Van der Meer, Slabbekoorn (62’ Van Haaren), Korporaal; Franse (52’ Sonha), Bilendo en Den Hoedt.