Been: ‘Deze punten zijn heel erg welkom’

Het plezier was groot bij de spelers, toen Mario Been na afloop van de 5-1 overwinning op FC Groningen de kleedkamer binnenstapte. Feyenoord boekte de grootste zege van het seizoen en dus keek Been zeer tevreden terug op het duel van zondag in De Kuip. ‘Zeker na de 3-1 hebben we laten zien dat we uitstekend kunnen voetballen’, vertelde de trainer na afloop. ‘Na de winterstop zie je een stijgende lijn bij ons, alleen schiet het niet op als je dan telkens gelijk speelt. De drie punten van vandaag zijn daarom heel erg welkom.’
Feyenoord zette vanaf de eerste minuut van de wedstrijd druk op Groningen, dat alle moeite had om een antwoord te vinden op het agressieve spel van de thuisploeg. Dat resulteerde na een halfuur spelen in een 2-0 voorsprong voor Feyenoord. ‘Door een individuele fout aan onze kant was het verschil daarna nog maar één doelpunt, maar de tweede helft heeft de ploeg die fout prima opgelost’, blikte Been terug. ‘De eerste helft maakten we niet genoeg gebruik van onze buitenspelers, daar hebben in de rust de nadruk opgelegd. In de tweede helft heeft zich dat uitbetaald.’

Ryo en Diego Biseswar ontpopten zich tegen FC Groningen als grote smaakmakers aan de kant van Feyenoord. Allebei verdienden ze een strafschop en gaven ze een assist, waarmee ze aan de basis lagen van de ruime zege van Feyenoord. ‘In fases hebben we deze wedstrijd heel goed voetbal laten zien’, zei Been. ‘Ik hoop dat we op deze manier kunnen blijven spelen en dat dat ook punten op gaat leveren.’

Dankzij de zege op FC Groningen stijgt Feyenoord naar de dertiende plaats, terwijl het gat met de nummer zestien is opgelopen tot zes punten. Been wilde zondag niet te veel vooruitlopen op een doelstelling voor de rest van het seizoen. ‘Laten we het vooral per wedstrijd blijven bekijken’, zei de trainer. ‘We hebben de kwaliteiten om goede resultaten neer te zetten en winst werkt wat dat betreft ook als doping, maar er kan nog van alles gebeuren.’