Bruins schiet beloften naar zege op Woudestein

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond op Woudestein de competitiewedstrijd tegen Jong Heerenveen/Emmen met 1-0 gewonnen. De zege was met name op basis van de tweede helft verdiend. Na een vlakke eerste helft trokken de Rotterdammers na rust het initiatief naar zich toe. Luigi Bruins zorgde tien minuten voor tijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de zege komt Jong Feyenoord/Excelsior op gelijke hoogte in punten met Jong Heerenveen/Emmen, waarbij de Rotterdammers een wedstrijd minder gespeeld hebben.
Beide ploegen gingen op een mistig Woudestein zonder te scoren de rust in en dat was ook geheel in de lijn van de verhoudingen op het veld. Weliswaar had Jong Heerenveen/Emmen een licht overwicht, maar grote kansen waren er aan beide kanten van het veld nauwelijks te zien. Alleen spits Ernesto Seymonson maakte na een halfuur spelen enige aanspraak op een doelpunt namens de bezoekers, maar zijn kopbal uit een hoekschop werd katachtig gered door doelman Nico Pellatz.

In de tweede helft was er aanzienlijk meer te beleven op Woudestein, waarbij Jong Feyenoord/Excelsior het initiatief volledig naar zich toetrok. De Rotterdammers toonden zich plotseling een stuk feller dan de veel te slordig voetballende bezoekers en dwongen al in het eerste kwartier na rust al een handvol kansen af. Luigi Bruins stelde doelman Kenny Steppe met een afstandschot als eerste op de proef, waarna ook Nayib Lagouireh , Kamohelo Mokotjo en invaller Osama Rashid het van afstand probeerden, maar zonder succes.

Omdat Jong Feyenoord/Excelsior het overwicht zodoende niet in de score wist uit te drukken, kon Jong Heerenveen/Emmen blijven gokken op een counter om zo alsnog met de winst uit Rotterdam te vertrekken. Een kwartier voor tijd kreeg Seymonson via een razendsnel uitgespeelde tegenaanval op die manier ook een opgelegde kans om de score te openen, maar die was niet aan de spits besteed. Hij mocht alleen op het doel van de thuisploeg af, nadat Wouter Gudde zich verslikte in een diepe pass, maar de bal werd uitstekend van zijn voeten geplukt door doelman Pellatz.

Vijf minuten later kreeg ook Enrico Patrick een opgelegde kans om de 0-1 te maken, maar uit een voorzet vanaf de rechterkant schoot hij naast. Dat was een dure misser, want uit de aanval die volgde was het Luigi Bruins die de thuisploeg op voorsprong schoot. De middenvelder kreeg de vrijheid om vanaf een meter of elf uit te halen en schoot beheerst binnen. De voorsprong kwam in de laatste tien minuten niet meer in gevaar, waardoor Jong Feyenoord/Excelsior voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen bleef.

Aanstaande donderdag komt Jong Feyenoord/Excelsior opnieuw in actie. Op Varkenoord staat dan het duel met Jong FC Den Bosch op het programma, in de halve finale van het toernooi om de KNVB beker voor beloften.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Heerenveen/Emmen 1-0

80’ 1-0 Bruins

Scheidsrechter: Edwin Boot

Geel: Pellatz, Gudde, Van Steensel (Jong Feyenoord/Excelsior)