Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord zoekt gastgezinnen voor talenten

Feyenoord is vermaard om zijn jeugdopleiding, die niet voor niets is verkozen tot de beste van Nederland. Zeer talentvolle jonge spelers die van buiten de regio Rotterdam komen kunnen worden ondergebracht bij gastgezinnen. Feyenoord is nu op zoek naar enkele gastgezinnen, voor deze spelers die uit binnen- of buitenland afkomstig kunnen zijn.
Belangrijkste eis waaraan een gastgezin moet voldoen, is dat het voor de jeugdige speler voelt als een ‘thuis ver van huis’. Het moet een plek zijn waar hij zich onderdeel van het gezin voelt en waarvan de andere gezinsleden zich realiseren dat het niet altijd makkelijk is voor een kind om in een vreemde omgeving op te groeien en te moeten presteren. Het gezin moet zorgen voor een warme opvang en een uitstekende begeleiding. Betreft het een buitenlandse speler dan komt daar nog eens extra bij: het helpen bij het leren van de Nederlandse taal en gewoonten (inburgering). De ouders van het gastgezin krijgen er feitelijk een kind bij dat geholpen moet worden bij het oplossen van alle denkbare dagelijkse problemen. Uiteraard moet het gezin ook weten wat het is om een kind in huis te hebben dat kiest voor een bestaan als (potentiële) topsporter en bereid zijn het gezinsleven daar op in te richten.

Dat gastgezinnen een Feyenoord-hart hebben spreekt voor zich. Zij ontvangen voor alle inspanningen een bescheiden onkostenvergoeding.

Als u interesse heeft om gastgezin te worden, kunt u contact opnemen met Feyenoord via het emailadres: [email protected]