Fanshop
Fanshop

Beloften na strafschoppen naar bekerfinale

Jong Feyenoord/Excelsior heeft donderdagavond de finale van het toernooi om de KNVB beker voor beloftenelftallen bereikt. Op een waterkoud Varkenoord ontdeed de ploeg van trainer André Hoekstra zich in de halve eindstrijd na strafschoppen van Jong FC Den Bosch. Kostas Lamprou eiste in de strafschoppenserie de hoofdrol voor zich op door twee Bossche penalty’s te keren. Tijdens de reguliere speeltijd in de verlenging werd er niet gescoord.

De finale wordt gespeeld op maandag 2 mei in het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk. De tegenstander van Jong Feyenoord/Excelsior moet komen uit de andere halve eindstrijd tussen Jong Vitesse/AGOVV en Jong FC Twente die aanstaande maandag wordt gespeeld.Pas tegen einde van eerste helft wist Jong Feyenoord/Excelsior de defensie van de gasten voor het eerst te slechten, met een schot van Jerson Cabral voorlangs en een inzet van Daan Smith op de lat na een corner tot gevolg. Tot die tijd waren de Rotterdammers geen moment gevaarlijk geweest, afgezien van een vrije trap van Ricky van Haaren.Dit in tegenstelling tot Jong FC Den Bosch, dat met name de eerste twintig minuten brutaal de voorsprong zocht op een drukbezocht Varkenoord. De Brabanders creëerden meerdere uitgespeelde kansen, maar keer op keer was het Lamprou die door sterk te reageren zijn doel schoon hield.De thuisploeg wist de opleving van vlak voor de rust geen passend vervolg te geven na de onderbreking. Lange tijd kwam het niet verder dan een schot zonder richting van Krisztian Simon, waar Jong FC Den Bosch ook geen enkel gevaar wist te stichten.

Omdat diezelfde Simon in de slotfase na een scrimmage voor het Bossche doel niet verder kwam dan het zijnet, konden beide ploegen zich op gaan maken voor een verlenging. Hierin probeerde Van Haaren het andermaal met een vrije trap, waar de gasten in de laatste minuten twee levensgrote kansen kregen om het duel op de valreep te beslissen. Gescoord werd er echter niet, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Deze werden uiteindelijk beter genomen door de thuisploeg.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Den Bosch 0-0
Jong Feyenoord/Excelsior wint na strafschoppen.

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Rutten (95’ Van den Engel), Smith, Martins Indi, Waisapy; Van Haaren, Bruins, Mokotjo (95’ Morais); K. Simon, Bergkamp (46’ A. Simon) en Cabral.