Feyenoord O/19 wint bij De Graafschap

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft op bezoek bij De Graafschap A1 met 0-1 gewonnen. Door een treffer van Mick van Buren keerden de Rotterdammers met drie punten terug naar huis. O/18 trof Sportclub Feyenoord A1 en was met 2-5 te sterk. Daan Blij scoorde twee keer. O/15 oefende tegen Vitesse/AGOVV C1 en won met 0-5. Ook O/14 werkte een oefenduel af, op bezoek bij Wieldrecht C1 werd met 1-2 gewonnen. Het duel tussen FC Volendam B1 en Feyenoord/Excelsior O/17 kon niet doorgaan omdat de scheidsrechter zich in de aanvangstijd van het duel had vergist. Ondanks verwoedde pogingen lukte het niet een vervanger voor de leidsman op te trommelen. O/16 speelde vrijdagavond al met 1-1 gelijk tegen NAC Breda B1.
ONDER 19 NIPT TE STERK VOOR DE GRAAFSCHAP A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft het uitduel met De Graafschap A1 zaterdag met 0-1 gewonnen. Een treffer van Mick van Buren bezorgde de Rotterdammers de winst in Doetinchem.

‘Ik ben erg tevreden over de inzet van mijn ploeg’, blikte trainer Jean-Paul van Gastel terug op het duel. ‘Over het voetbal ben ik niet tevreden, maar ik ben blij dat we de winst in ieder geval over de streep hebben getrokken.’

De eerste helft verliep moeizaam voor de Rotterdammers. O/19 slaagde er onvoldoende in om de opbouw van de thuisploeg te verstoren en als het zelf de bal had, werd die te snel weer verspeeld.

Toch werd De Graafschap niet echt gevaarlijk. De Doetinchemmers probeerden vooral met afstandschoten en uit standaardsituaties een treffer te forceren, maar het lukte de thuisclub niet om het doelman Michael Osseweijer echt lastig te maken.

In de tweede helft kwam O/19 beter in de wedstrijd. De Rotterdammers kregen meer grip op het spel van de Achterhoekers. Kansen leverde het nog niet op, maar Feyenoord/Excelsior kwam wel meer aan voetballen toe.

Na een uur spelen ging een slimmigheidje vooraf aan de eerste echte kans van O/19. Kevin Jansen nam een toegekende vrije trap snel en stuurde Van Buren op het doel van De Graafschap af. De spits bleef koel en werkte af: 0-1.

Vlak daarna kreeg Van Buren opnieuw een grote kans, maar dit keer was de aanvaller minder scherp. Van dichtbij schoot hij de bal over de goal. De Graafschap bleef gevaarlijk uit spelhervattingen, maar verschalkte doelman Osseweijer niet.

De Graafschap A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 0-1
60’ 0-1 Van Buren

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; Kruithof, Wijmer, M. Steenvoorden, Van Huijgevoort; Jansen (65’ Van den Engel), El Harouchi, Rashid; Schoonheijm, Van Buren (75’Cornelissens) en Velder.

ONDER 18 WINT VAN SPORTCLUB FEYENOORD A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft het uitduel met Sportclub Feyenoord A1 zaterdag met 2-5 gewonnen. De ploeg van trainer Jan Gösgens was met name in de tweede helft veel te sterk voor de amateurs van Feyenoord. Daan Blij was twee keer trefzeker.

Het duel ging in de eerste helft redelijk gelijk op. Geen van de twee ploegen had duidelijk de overhand. Toch was het O/18 dat ogenschijnlijk eenvoudig bij de thuisploeg wegliep. Binnen tien minuten opende Blij de score. Niet veel later was het opnieuw raak voor Feyenoord/Excelsior. Een diepe bal van Joshua Steenvoorden bereikte de Zweedse spits Ricardo Persson, die koelbloedig afrondde: 0-2.

Na een uur spelen zorgde Blij voor het hoogtepunt van de middag. De spits, die sowieso uitblonk tegen Sportclub Feyenoord, ontving de bal uit een kort genomen hoekschop en krulde de bal met zijn linkervoet prachtig in de verre hoek.

De derde treffer betekende de nekslag voor de thuisclub, die daarna het verzet definitief moest staken. Feyenoord/Excelsior ging beter voetballen en was met snel combinatiespel duidelijk de betere. Zes minuten na de 0-3 bracht invaller Leegreg Fer de stand op 0-4. Vijf minuten voor tijd was ook Johnny Triel trefzeker. Hij bracht vanaf de strafschopstip de vijfde treffer op het scorebord.

In de slotfase kon Sportclub Feyenoord nog twee keer scoren. Twee minuten voor tijd was de defensie van O/18 onoplettend en kon een aanvaller van de Sportclub ongehinderd de 1-5 maken. In de laatste minuut kreeg Steenvoorden de bal uit een hoekschop ongelukkig op zijn rug en werd het nog 2-5.

Gösgens was tevreden met de overwinning. ‘We hebben verdiend gewonnen. Ondanks een gelijkopgaande eerste helft slaagden we erin afstand te nemen. Na de 0-3 was de wedstrijd gespeeld.’

Sportclub Feyenoord A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 2-5
9’ 0-1 Blij 88’ 1-5
19’ 0-2 Persoon 90’ 2-5 J. Steenvoorden (E.D)
60’ 0-3 Blij
66’ 0-4 Fer
84’ 0-5 Triel

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; Scholman, Van Oosten, Samsey, Y. van Deelen; Agatowski, Van der Velden (69’ Triel), J. Steenvoorden; Persson (60’ Fer), Blij en Berkvens (65’ Geluk).

RUIME OEFENZEGE ONDER 15 OP VITESSE/AGOVV C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse/AGOVV. In Arnhem won de ploeg van trainer Jeffrey Oost ruim met 0-5.

Oost was zeer content met het spel van zijn ploeg. ‘We waren gedreven en speelden goed en snel combinatiespel. Het meest heb ik genoten van het enthousiasme van de jongens. Dat is goed om te zien.’

Zowel Feyenoord/Excelsior als Vitesse/AGOVV startte sterk aan het duel. De twee ploegen gingen gelijk op en creëerden beiden enkele goede kansen. O/15 werd in de beginfase een paar keer goed op de been gehouden door doelman Bob van der Hoek, die een aantal prima reflexen in huis had.

De Rotterdammers toonden zich in de eerste helft bijzonder effectief. Waar de thuisploeg een aantal kansen onbenut liet, was het Ali Ulusoy die na twintig minuten de score voor O/15 opende. Uit een voorzet van Gilberto Da Silva was de middenvelder trefzeker.

Drie minuten later verdubbelde Caner Yalamoglu de score op aangeven van Djazz Manusama. Feyenoord/Excelsior ging steeds dominanter spelen en nam voor de pauze nog meer afstand van de Gelderlanders toen Jop Knoester een hoekschop van Polino Lubanzadio in het doel werkte: 0-3.

Na de pauze waren de Rotterdammers de heersende ploeg. Vitesse/AGOVV kwam er nauwelijks nog aan te pas en werd bijna continu op de eigen helft vast gezet. Vijf minuten na rust bekroonde Manusama op aangeven van Da Silva het dominante spel met een treffer.

Tien minuten voor tijd bepaalde Omar El Baad de eindstand op 0-5. O/15 had clementie met de tegenstander en verzuimde nog een aantal uitstekende mogelijkheden te verzilveren.

Vitesse/AGOVV C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 0-5
19’ 0-1 Ulusoy
22-0-2 Yalamoglu
29’ 0-3 Knoester
40’ 0-4 Manusama
60’ 0-5 El Baad

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Hoek (45’ Van der Linden); Yalamoglu (40’ Van der Pijl), Knoester, Koomen, James; Ulusoy, De Vos, Da Silva; El Baad, Lubanzadio (45’ Proost) en Manusama.

ONDER 14 WINT OEFENWEDSTRIJD TEGEN WIELDRECHT C1

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag Wieldrecht C1 met 1-2 verslagen. De oefenwedstrijd werd door trainer Rob Kurvers gebruikt om het een en ander met zijn ploeg uit te proberen.

Doordat O/14 niet in de gebruikelijke formatie startte, had de wedstrijd een wat rommelig karakter. De Rotterdammers waren zoekende en creëerden geen grote kansen. Het spel was aardig tot aan het zestienmetergebied, maar daarna werden vaak ongelukkige keuzes gemaakt.

Tien minuten voor de pauze kwam Feyenoord/Excelsior via Nilton Sonha op voorsprong. De spits mocht een strafschop nemen nadat Erwin Franse in het strafschopgebied was neergelegd.

O/14 had geen enkele moeite met Wieldrecht, dat uitkomt in de hoofdklasse. De Rotterdammers waren duidelijk sterker dan de ploeg uit Dordrecht, maar bleven moeite houden om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken.

Vlak na de pauze kon Jari Schuurman op aangeven van Jordy den Hoedt de score voor Feyenoord/Excelsior verdubbelen. Het spelbeeld bleef ook daarna onveranderd: O/14 was beter, maar slordig in de laatste fase van de aanvallen. Een kwartier voor tijd kwam Wieldrecht na een slippertje van doelman Rick van der Mast op 1-2.

Rob Kurvers was, ondanks de rommelige wedstrijd, tevreden. ‘Dit soort wedstrijden zijn ideaal om wat dingen uit te proberen. Ik ben weer een aantal dingen te weten gekomen en dat is alleen maar goed.’

Wieldrecht C1 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-2