Fanshop
Fanshop

Punt voor Feyenoord onder 19 op bezoek bij AZ A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft dinsdag de inhaalwedstrijd tegen AZ A1 in Alkmaar met 1-1 gelijk gespeeld. De Rotterdammers waren met name in de tweede helft de bovenliggende partij, maar hadden het geluk niet aan hun zijde. Nadat Larbi El Harouchi de bezoekers via een strafschop op 0-1 had gebracht, kwam de thuisploeg laat in de wedstrijd nog langszij.
Het elftal van trainer Jean-Paul van Gastel wist voor rust zonder echt overtuigend te spelen een handvol kansen te creëren, maar deze waren niet aan de Rotterdammers besteed. Weliswaar werd er twee keer doel getroffen, maar beide treffers werden afgefloten wegens buitenspel. ‘Bij de eerste keer had ik grote twijfels’, vertelde Van Gastel achteraf.
 
Na rust liet Onder 19 de bal een stuk beter rondgaan, waar de thuisploeg zich nauwelijks raad mee wist. Feyenoord creëerde vier grote kansen, maar had uiteindelijk een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Deze werd prima binnen geschoten door El Harouchi.
 
Hoewel de voorsprong tegen die tijd al veel groter had moeten zijn, leek de zege na de 0-1 niet meer in gevaar te komen. Dat AZ desondanks nog langszij kwam, was te wijten aan een defensieve fout van Feyenoord. De thuisploeg profiteerde direct van de enige kans die het na rust kreeg en pakte alsnog een punt.
 
‘Zeker over ons voetbal in de tweede helft kunnen we tevreden zijn, maar we moeten beter omgaan met de kansen die we krijgen’, concludeerde Van Gastel. ‘Met een gelijkspel hebben we te weinig gekregen, zeker omdat we in de tweede helft ook nog een strafschop hadden kunnen krijgen wegens een handsbal.’
 
AZ A1 - Feyenoord/Excelsior onder 19 1-1
Scoreverloop:
73’ 0-1 El Harouchi (strafschop)
81’ 1-1
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 19: Osseweijer; Rutten, Steenvoorden, Smith, Van Huijgevoort; Van den Engel, Rachid, El Harouchi; Velder, Van Buren (69’ Cornelissens) en Schoonheijm.