Fanshop
Fanshop

Feyenoord O/17 ontdoet zich simpel van FC Volendam B1

Feyenoord/Excelsior O/17 heeft woensdagavond geen fout gemaakt op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse zegevierde in Noord-Holland met 1-3 en verkleinde zo de achterstand op koploper Ajax B1 tot zes punten. De Rotterdammers hebben wel twee duels minder gespeeld dan de Amsterdammers. ‘We zullen moeten blijven winnen om mee te doen om de koppositie’, zei Adriaanse na afloop. ‘Vandaag is dat gelukt, al hadden we het onszelf een stuk eenvoudiger kunnen maken door vaker te scoren.’
De Rotterdammers kwamen al na tien minuten op een 0-1 voorsprong door een treffer van Joey Sleegers na een snel genomen vrije trap van Tonny Trindade De Vilhena. Er volgden vervolgens vier honderd procent kansen, maar het was juist FC Volendam dat na ruim een half uur het net wist te vinden. Het was voor de opportunistisch spelende thuisploeg de enige kans van de wedstrijd, die ontstond doordat de defensie van Feyenoord/Excelsior bij een diepe bal niet goed stond opgesteld.

Adriaanse was niet tevreden over het spel van zijn ploeg gedurende de eerste helft, maar zag zijn spelers na de rust beter voor de dag komen. ‘We hadden toen meer diepgang’, zei de coach. ‘We moeten de bal het werk laten doen, daar hebben we duidelijk de ploeg voor. Meegaan in het spelen van de lange bal, zoals FC Volendam deed, schieten we niets mee op.’

Feyenoord/Excelsior kreeg gedurende de wedstrijd kansen te over, maar toonde zich met drie doelpunten uiteindelijk genadig voor de Volendammers. Nathan Ake stond met een goede actie aan de linkerkant aan de basis van de 1-2 van Trindade De Vilhena. Nadat de Rotterdammers in de 53ste minuut opnieuw een voorsprong hadden genomen, besliste Jean-Paul Boëtius vijf minuten later na een steekbal van Anass Achahbar de wedstrijd definitief door de 1-3 aan te laten tekenen.

FC Volendam B1 – Feyenoord/Excelsior O/17
Scoreverloop:
10’ 0-1 Sleegers
32’ 1-1
53’ 1-2 Trindade De Vilhena
58’ 1-3 Boëtius

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade De Vilhena (70’ Dercks), Sleegers 75’ Janssen), Ake; Maatsen (62’ Toorenburg), Achahbar en Boëtius.