Feyenoord onder 19 en PSV A1 in evenwicht

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag met 2-2 gelijk gespeeld tegen PSV A1. De Rotterdamse doelpunten kwamen van Larbi El Harouchi en Mick van Buren. O/18 won op bezoek bij MVV A1 met 1-2 en blijft de ranglijst met een ruimte voorsprong aanvoeren. O/17 won voor de tweede keer in een week van FC Volendam B1. Het werd op Varkenoord 4-1. O/16 verloor ongelukkig met 2-1 van NEC/FC Oss B1. O/15 en O/14 troffen beiden de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. O/15 ging met 1-4 onderuit, terwijl O/14 met 4-0 wist te winnen.

ONDER 19 VERZUIMT TOPPER MET PSV TE BESLISSEN

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag aan de topper met PSV A1 een punt overgehouden. Op Varkenoord bleef de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel, ondanks goede kansen op meer, steken op 2-2. Vlak voor tijd viel Larbi El Harouchi uit met een ogenschijnlijk zware knieblessure.

O/19 begon sterk aan de wedstrijd tegen de Eindhovenaren. Het spel was goed en leidde tot een aantal mogelijkheden. PSV creëerde minder, maar kwam ook niet echt in de problemen.

Binnen het halfuur verzilverden de Rotterdammers het goede spel met een treffer van El Harouchi. De middenvelder legde van afstand aan en schoot de bal onhoudbaar binnen: 1-0.

PSV herstelde zich al snel. Uit een hoekschop was het zeven minuten na de 1-0 alweer gelijk. O/19 liet het hoofd na die gelijkmaker niet hangen en bleef met goed voetbal op zoek naar doelpunten. Met de mogelijkheden werd echter steeds te onzorgvuldig omgesprongen.

Na de pauze trok Feyenoord/Excelsior het spel van de eerste helft door. PSV werd onder druk gezet en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de tweede Rotterdamse treffer zou vallen.

Er waren 52 minuten gespeeld toen Mick van Buren zijn ploeg volkomen verdiend op voorsprong schoot. De bezoekers kregen daarna wat kleine kansjes, maar doelman Michael Osseweijer werd niet serieus op de proef gesteld.

Toch kwam PSV opnieuw terug in de wedstrijd en opnieuw ging een hoekschop vooraf aan de gelijkmaker. Na de 2-2 had PSV het betere van het spel, maar de Einhovenaren leken met een gelijkspel genoegen te nemen. O/19 probeerde het nog wel, maar kwam niet meer in de buurt van de winst.

‘Dit is totaal onverdiend’, was Van Gastel na afloop duidelijk. ‘We verzuimden te scoren en doen onszelf voor de zoveelste keer te kort. Mooi voetballen is leuk, maar het gaat om de doelpunten. We hebben teveel kansen nodig om te scoren en als je dan twee goedkope goals weggeeft, wordt het moeilijk. Over het spel ben ik wel zeer tevreden.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – PSV A1 2-2

26’ 1-0 El Harouchi
32’ 1-1
52’ 2-1 Van Buren
70’ 2-2
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; Kruithof, Rutten, M. Steenvoorden, Van Huijgevoort; Van den Engel, Rashid, El Harouchi (87’ Morais); Velder, Van Buren (75’ Cornelissens) en Schoonheijm.

ONGENAAKBAAR ONDER 18 WINT OOK VAN MVV A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag de uitwedstrijd met MVV A1 met 1-2 gewonnen. Het was voor de ploeg van trainer Jan Gösgens alweer de vijftiende zege dit seizoen, waardoor O/18 de ranglijst onbedreigd blijft aanvoeren.

Gösgens liet de coaching in Maastricht grotendeels over aan Kenneth Jaliens, die examen deed voor zijn trainerscursus. Hij zag zijn ploeg terecht winnen: ‘Het was een zware, redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Wij hadden wel het betere van het spel. Daarom vind ik de overwinning verdiend.’

O/18 kende een droomstart tegen de nummer drie van de ranglijst. Al na drie minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Desley van Oosten verlengde een hoekschop met zijn hoofd en bezorgde de bal zo bij Joey van der Velden, die goed inschoot.

Twintig minuten later verdubbelde Van der Velden de voorsprong. Ricardo Persson zette goed druk en veroverde de bal. Voor het doel was de spits niet zelfzuchtig; Van der Velden kreeg de bal op een presenteerblaadje en kon eenvoudig scoren: 0-2.

Kort daarop kwam MVV terug in de wedstrijd. O/18 was daarvan niet onder de indruk en bleef het eigen spel spelen. In het vervolg van de eerste helft heersten de Rotterdammers. Van der Velden was dicht bij zijn derde treffer, maar trof de paal.

In de tweede helft ging MVV nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kwam O/18 iets meer onder druk te staan. Het offensief van de Maastrichtenaren leidde echter niet tot grote kansen. Feyenoord/Excelsior moest een kwartier voor tijd met tien man verder omdat Leegreg Fer, drie minuten na zijn invalbeurt, geblesseerd het veld moest verlaten. Gösgens had toen al zijn wisselmogelijkheden reeds benut.

Met tien man konden de Rotterdammers niet meer doen dan de voorsprong verdedigen. Dat lukte zonder veel moeite, al moest Angelo Spanjaart in de slotfase wel handelend optreden. De doelman redde fantastisch op een gevaarlijk schot van de thuisploeg.

MVV A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 1-2

3’ 0-1 Van der Velden
23’ 0-2 Van der Velden
25’ 1-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Scholman (62’ Geluk), Van Oosten, Samsey, J. van Deelen; Agatowski, Van der Velden (60’ Triel), J. Steenvoorden, Persson (72’ Fer (75’)), Blij en Berkvens.

ONDER 17 OPNIEUW TE STERK VOOR FC VOLENDAM

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft voor de tweede keer in een week tijd de leeftijdsgenoten van FC Volendam verslagen. Op Varkenoord was de ploeg van trainer Cor Adriaanse met 4-1 te sterk. Midweeks versloeg O/17 de Volendammers al met 1-3.

O/17 werd tegen de Noord-Hollanders gecoacht door Roy Makaay, die in het kader van zijn trainerscursus met succes een examen aflegde. Naast Adriaanse op de bank zag Makaay een mat begin van het duel, waarin niet echt sprankelend werd gevoetbald.

Ondanks het mindere spel waren de Rotterdammers de sterkere ploeg. Na een halfuur kwam dat voor het eerst tot uitdrukking in de score. De doelman van Volendam aarzelde na een dieptepass van Karim Rekik, waardoor Joey Sleegers de bal beheerst in het doel kon schuiven: 1-0.

In de tweede helft verdubbelde O/17 de score. Een hoekschop van Jean-Paul Boëtius werd door Rekik bij de tweede paal teruggekopt en door Anass Achahbar tegen de touwen gewerkt.

Na een uur liet Feyenoord/Excelsior de bezoekers onnodig terugkomen in de wedstrijd. In het eigen strafschopgebied dekten de Rotterdammers niet goed, waardoor een Volendammer de bal vrij ongehinderd achter doelman Boy de Jong kon koppen.

Ook na de aansluitingstreffer kwam O/17 niet in gevaar. Drie minuten na de 2-1 zorgde Achahbar vanuit een strafschop voor 3-1 en in de laatste minuut bepaalde invaller Jordy Toorenburg de eindstand op 4-1.

Adriaanse was blij dat zijn team zonder goed te spelen toch de overwinning pakte. ‘De winst was verdiend, laat daar geen misverstand over bestaan. We hebben hard gewerkt. Het uitgangspunt is goed voetbal, maar soms lukt dat niet. Dan moet je een wedstrijd ook op een andere manier kunnen winnen.’

Feyenoord/Excelsior O/17 – FC Volendam B1 4-1

29’ 1-0 Sleegers
55’ 2-0 Achahbar
63’ 2-1
66’ 3-1 Achahbar
80’ 4-1 Toorenburg

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Dercks, Ake, Sleegers; Maatsen (56; Toorenburg), Achahbar (70’ Janssen) en Boëtius.

JAMMERLIJK VERLIES ONDER 16 BIJ NEC/FC OSS B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 is zaterdag op bezoek bij NEC/FC Oss B1 tegen een onnodige 2-1 nederlaag opgelopen. De ploeg van trainer Gaston Taument had kansen om het duel te winnen, maar hield door een laat tegendoelpunt geen punten aan de wedstrijd over.

‘Ik ben in de rust erg boos geworden’, vertelde Taument. ‘De eerste helft was niet goed. We speelden slap en waren veel te slordig. Over de tweede helft ben ik tevreden. Toen hebben we echt gestreden. Jammer dat je in de slotfase de wedstrijd nog verliest.’

O/16 speelde matig in de eerste helft. Omdat veel persoonlijke duels verloren gingen, kreeg NEC/FC Oss veel ruimte om te voetballen. Al na tien minuten profiteerde de thuisploeg daarvan. Een aanvaller van de wurmde zich tussen twee Feyenoorders door en schoot de 1-0 binnen.

Daarna werden de Rotterdammers wel iets feller en dienden zich ook een aantal goede kansen aan. Het ontbrak O/16 in die fase echter aan geluk. Cas Knoester kreeg twee goede mogelijkheden. Eerst ging de spits alleen op de doelman af, maar schoot hij naast. Een minuut later schoot de aanvaller van dichtbij over.

Omdat ook Patrick Lopes Martins de Veiga een grote kans onbenut liet, was de stand bij rust nog altijd 1-0. Met Jeff Hardeveld voor Jurensley Dorand en Jesse Driebergen voor Silgio Thenu kwam er in de tweede helft meer gif in de ploeg van de Rotterdammers. Dat leidde tot meer strijd en beter spel.

Vijf minuten voor tijd werd Feyenoord/Excelsior voor dat goede spel beloond. Junior Albertus, die halverwege de tweede helft uitstekend inviel, kreeg een hoekschop van Jesse Driebergen op zijn hoofd en knikte de bal in de verre hoek achter de doelman.

Terwijl O/16 in de slotfase vol overtuiging op zoek ging naar de 1-2, ging NEC/FC Oss er met de winst vandoor. Ryan Korporaal was te laat met een sliding en veroorzaakte een strafschop. Dat buitenkansje liet de thuisploeg niet liggen, waardoor Feyenoord/Excelsior onverdiend met lege handen achterbleef.

NEC/FC Oss B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 2-1

10’ 1-0
75’ 1-1 Albertus
78’ 2-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Jharie; Van de Ruit, Cabral, Van Beek, Dorand (41’ Hardeveld); Korporaal, Kasdorp, Dekker; Thenu (41’ Driebergen), Knoester (62’ Albertus) en Lopes Martins de Veiga.

ONDER 15 NIET OPGEWASSEN TEGEN EFFECTIEF SPARTA C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag het thuisduel met Sparta Rotterdam C1 met 1-4 verloren. De ploeg van trainer Jeffrey Oost kreeg een lesje in effectiviteit van de stadsgenoot, die bij rust al met 1-3 leidde.

Al binnen een kwartier keek O/15 tegen een 0-2 achterstand aan. De ploegen gingen vanaf het begin van het duel gelijk op, maar na tien minuten werd er onvoldoende ingegrepen toen Sparta snel uitbrak. Niet veel later speelde Feyenoord/Excelsior tevergeefs op buitenspel en kon de 0-2 worden gemaakt.

Ondertussen kreeg ook O/15 de nodige kansen. Robbert de Vos kwam oog in oog met de doelman van de bezoekers te staan, maar kreeg de bal niet in het doel. Ook Gilberto da Silva was dicht bij een treffer, maar de aanvaller wachtte in het strafschopgebied te lang met zijn schot, waardoor een verdediger van Sparta alsnog kon ingrijpen.

Na twintig minuten vond Feyenoord/Excelsior toch de aansluiting toen Da Silva uit een vrije trap trefzeker was. Lang kon O/15 daar niet van genieten, want vijf minuten later herstelde Sparta de marge van twee doelpunten alweer. Een liggende Spartaan kon na een scrimmage voor het doel de bal binnen werken omdat verdediger Jop Knoester onvoldoende ingreep.

Polino Lubanzadio was voor de rust nog dicht bij de tweede treffer voor O/15, maar de aanvaller schoot uit een vrije trap hard voorlangs. Toen na de pauze een kwartier voor tijd de 1-4 viel, verdween het geloof op een goede afloop bij Feyenoord/Excelsior.

Volgens Oost gaf zijn ploeg de wedstrijd weg. ‘Als je de tegendoelpunten bekijkt, zie je dat we die gewoon weggeven. We hebben vooral in de eerste helft genoeg kansen gehad, maar die maken we niet af. Dat was het verschil met Sparta. Die waren veel effectiever. Wat dat betreft zijn ze de logische koploper.

Feyenoord/Excelsior O/15 – Sparta Rotterdam C1 1-4

10’ 0-1
12’ 0-2
22’ 1-2 Da Silva
27’ 1-3
56’ 1-4

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Yalamoglu (36’ Albertus), Koomen, Knoester, James; Ulusoy, De Vos, Manusama; El Baad (45’ Van der Pijl), Da Silva (65’ Proost) en Lubanzadio (40’ Klooster).

DERBY MET SPARTA C2 PROOI VOOR ONDER 14

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag met 4-0 weten te winnen van stadsgenoot Sparta Rotterdam C2. Na een wervelende eerste helft en een degelijk tweede bedrijf bleek O/14 duidelijk de betere.

‘Ik ben uitermate tevreden over dit resultaat’, vertelde trainer Rob Kurvers na afloop. ‘Het was duidelijk dat wij de beste ploeg waren. We hebben geduldig gespeeld en toegeslagen op de juiste momenten.’

Er stonden slechts drie minuten op de klok toen O/14 de leiding pakte. Nilton Sonha mocht een vrije trap nemen en schoot de bal keurig in de bovenhoek. Na die goal domineerde Feyenoord/Excelsior de wedstrijd volledig.

Marlon Slabbekoorn kreeg na een kwartier spelen vanaf de strafschopstip de gelegenheid om de score te verdubbelen, nadat Boris Letterie was gevloerd. De inzet van Slabbekoorn was goed, maar de Sparta-doelman redde knap.

O/14 liet het hoofd na die misser niet hangen en scoorde drie minuten later alsnog. Opnieuw mocht Sonha vanaf net buiten de zestien aanleggen voor een vrije trap en opnieuw was het raak; dit keer vloog de bal onhoudbaar de andere bovenhoek in.

Vlak voor de rust besliste Feyenoord/Excelsior het duel definitief via Slabbekoorn. De middenvelder ontving een steekpass van Rick van der Meer en rondde koelbloedig af.

In de tweede helft was O/14 slordiger in de afwerking van de kansen, maar tien minuten voor tijd viel nog wel de vierde treffer. Slabbekoorn bekroonde een uitstekende individuele actie met zijn tweede goal.

Feyenoord/Excelsior O/14 – Sparta Rotterdam C2 4-0