Fanshop
Fanshop

Roda JC vraagt met eerbetoon aan John Eriksen aandacht voor Alzheimer onderzoek

Tijdens de wedstrijd Roda JC Kerkrade – Feyenoord van aanstaande zondag zal stil worden gestaan bij de carrière en het vroegtijdig overlijden van John Eriksen, oud-speler van zowel Roda JC als Feyenoord. De Deense spits kwam in de jaren tachtig voor beide clubs uit en overleed in februari 2002, slechts 44 jaar oud, aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Het tribute aan de oud-speler vindt plaats in het kader van de actie ‘Limburg Helpt. Geef om Alzheimer!’ die nog tot en met 26 mei van dit jaar € 250.000 op wil halen voor onderzoek in het Alzheimer Centrum Limburg.
Zondag zal in het stadion een film met een aantal highlights uit de loopbaan van John Eriksen en een bijdrage van zowel Martin van Geel als Mario Been vertoond worden om de in het stadion aanwezige fans op te roepen om een steentje bij te dragen aan deze actie. Zo zal er aan het einde van de wedstrijd gecollecteerd worden door vrijwilligers van het Alzheimeronderzoekfonds Limburg en kan er gedoneerd worden door het woord ‘Alzheimer’ te sms-en naar 4333 (€ 2,- per bericht).Roda JC Kerkrade steunt deze actie vanuit de natuurlijke betrokkenheid richting John Eriksen en zijn dierbaren. Feyenoord verklaart zich uiteraard solidair met dit initiatief van de Limburgse club.

De campagne ‘Limburg Helpt. Geef om Alzheimer!’ is een initiatief van het Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Het Alzheimeronderzoekfonds Limburg is een samenwerking tussen het Alzheimer Centrum Limburg, Alzheimer Nederland en Health Foundation Limburg (het fondsenwervende bureau van het Maastricht UMC+). Tot en met 26 mei vinden er in de gehele provincie acties plaats waarvan de opbrengst ten goede komt aan onderzoek in het Alzheimer Centrum Limburg (ACL). Het ACL vervult de rol van kennis- en servicecentrum en heeft als missie de kwaliteit van leven van mensen met geheugenproblemen of dementie en het leven van hun naasten te verbeteren. Meer informatie op www.geefomalzheimer.nl.  

Bekijk hieronder het filmpje: