Fanshop
Fanshop

Feyenoord en Anass Achahbar bereiken principeakkoord

Feyenoord heeft een principeakkoord bereikt met jeugdspeler Anass Achahbar over een contract dat hem voor drie jaar aan de club zal verbinden. De verbintenis met de talentvolle 17-jarige aanvaller gaat in op 1 juli 2011. Achahbar zal op korte termijn medisch gekeurd worden en daarna zo spoedig mogelijk zijn handtekening onder een contract bij Feyenoord zetten.
Achahbar is het vijfde talent uit Feyenoord/Excelsior onder 17 dat zijn toekomst verbindt aan Feyenoord. Eerder bereikte de Rotterdamse club al overeenstemming met Terence Kongolo, Jean-Paul Boëtius, Tonny Trindade De Vilhena en Joey Sleegers over meerjarige verbintenissen.

Feyenoord/Excelsior onder 17 is niet het enige elftal waarin de talenten samenspelen. Achahbar, Kongolo, Boëtius en Trindade De Vilhena maken ook deel uit van het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien jaar dat van 21 tot en met 29 maart onder meer op Varkenoord strijdt voor een plaats op het Europees kampioenschap. Middenvelder Sleegers staat stand by voor de nationale jeugdploeg.

Kongolo tekende reeds afgelopen zomer zijn contract. Met de andere vier talenten bereikte Feyenoord de afgelopen week overeenstemming. Voor Boëtius vond de feestelijke ondertekening van zijn contract in De Kuip zelfs al plaats. Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde is verheugd dat ook Achahbar kiest voor een toekomst bij Feyenoord. ‘Ik ben blij dat ook deze talentvolle aanvaller gaat voor zijn kans bij Feyenoord’, zei hij. ‘Hartstikke mooi dat met Anass het vierde talent in één week ervoor kiest om er alles aan te doen om door te breken bij de club waar hij is en wordt opgeleid.’

Gudde is blij dat het gros van de grote talenten binnen Feyenoord Academy ervoor kiest om dezelfde weg af te leggen als spelers als Stefan de Vrij, Luc Castaignos en Leroy Fer hebben gedaan. ‘Het is mooi voor de club dat deze jongens willen gaan voor een doorbraak in het eerste elftal van Feyenoord’, zei de algemeen directeur. ‘Ik ben ervan overtuigd dat deze jeugdspelers ook voor zichzelf de juiste beslissing hebben genomen. Voor het bewijs dat een doorbraak reëel is voor toptalenten, hoef je namelijk alleen maar wekelijks de opstelling van ons eerste elftal te bekijken. Bij Feyenoord krijgen talenten de kans zich door te ontwikkelen tot topspelers.’