Fanshop
Fanshop

Ladies Day in De Kuip tijdens Feyenoord – AZ

Feyenoord organiseert op zaterdag 2 april rondom de thuiswedstrijd tegen AZ voor het eerst een ‘Ladies Day’. Meisjes en vrouwen zijn dit duel tegen een speciaal tarief welkom om kennis te maken met een wedstrijdbezoek in De Kuip. Aan meisjes- en vrouwenteams van voetbalverenigingen wordt bovenop deze aangepaste toegangsprijs nog eens een extra korting verleend. Alle vrouwelijke bezoekers van het duel zullen in het stadion worden ontvangen met een glaasje Merrys witte chocoladelikeur en een bonbon.
Met de Ladies Day biedt Feyenoord vrouwelijke fans de kans om kennis te maken met wedstrijdbezoek. Uit onderzoek is gebleken dat De Kuip tot dusver vooral een mannenbolwerk is, waar wereldwijd steeds meer vrouwen en meisjes actief en passief van voetbal genieten. Feyenoord springt op deze ontwikkeling in door haar vrouwelijke supporters uit te nodigen een wedstrijd van het elftal van trainer Mario Been bij te wonen in het stadion.

Tijdens Ladies Day is een aantal dingen anders dan anders. In plaats van ballenjongens zullen er bij Feyenoord tegen AZ uitsluitend ballenmeisjes worden ingezet, waarvan er dertien lid zijn van Feyenoords Amateurpartner IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. Ook de wedstrijdmascottes zullen dit keer louter meisjes zijn. Voorafgaand aan het duel wordt er een voorwedstrijd gespeeld tussen twee regionale Voetbalacademies voor dames, te weten Ste.De.Co uit Hoornaar en vv Eldenia uit Arnhem.

Rond de wedstrijd tegen AZ wordt ook een aantal extra activiteiten georganiseerd. Feyenoord heeft naast diverse prominente dames ook alle speelsters van elftallen die uitkomen in de Eredivisie Vrouwen uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen op de eretribune. In en rond het stadion zal een team van fotografen aanwezig zijn om vrouwelijke bezoekers vast te leggen. Foto’s kunnen daags na de wedstrijd gedownload worden via www.hetlegioen.nl.

Feyenoord hoopt uiteraard op veel vrouwelijke belangstelling. Ladies Day is de uitgelezen kans voor alle fans om vriendin, vrouw, dochter, moeder, oma, tante, buurvrouw en/of collega kennis te laten maken met De Kuip. Of voor meisjes- en vrouwenteams om de unieke sfeer tijdens een avondwedstrijd in De Kuip te beleven.

Meisjes en vrouwen van Amateurpartners van Feyenoord kunnen kaarten kopen voor de wedstrijd tegen AZ tegen het speciale tarief van 7,50 euro per stuk (bij minimale afname van tien kaarten). Dames van amateurverenigingen die geen Amateurpartner zijn, betalen 10,00 euro per kaart (bij minimale afname van tien stuks). Alle overige vrouwelijke supporters kunnen kaarten kopen voor 12,50 euro per stuk. Verenigingen die nog kaarten willen reserveren kunnen dit doen via amateurpartner@feyenoord.nl. Ook verenigingen die geen amateurpartner van Feyenoord zijn kunnen op dit adres terecht.

Meisjes en vrouwen die niet voetballen of individueel naar de wedstrijd komen, kunnen voor reserveringen eveneens terecht op www.feyenoord.nl/thuiswedstrijden of bij Feyenoord Service & Tickets op telefoonnummer 0900-1908.