Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Vijf tegen vijf tijdens donderdagtraining

De Feyenoord-selectie heeft donderdag op een zonnig Varkenoord de trainingsweek afgesloten met een partij vijf tegen vijf. Vanwege interlandverplichtingen is de groep waarover Mario Been deze week kan beschikken flink uitgedund. Donderdagochtend kwamen daardoor evenals een dag eerder acht veldspelers in actie op de groepstraining, waaronder Bart Schenkeveld die in het laatste stadium van zijn revalidatie na een knieblessure zit. Samen met de twee keepers Rob van Dijk en Darley kon op een klein veld een partijspel vijf tegen vijf worden afgewerkt. Ricky van Haaren kwam evenals woensdag individueel in actie samen met hersteltrainer Marcel Cas. Georginio Wijnaldum en Kelvin Leerdam, die wegens lichte blessures moesten afzeggen voor Jong Oranje, bleven in het stadion achter om aan hun herstel te werken.
Het eerste deel van de training van ruim anderhalf uur stond in het teken van een ontspannen rondo. Keeperstrainer Patrick Lodewijks nam ondertussen de keepers apart onder handen. De training werd besloten met een aantrekkelijk partijspel, waarin de spelers vrijwel geen moment rust kregen. Donderdagmiddag staat er nog een binnentraining op het programma. Vrijdag is de selectie vrij.

Feyenoord hervat maandag 28 maart de training op Varkenoord, in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AZ op zaterdag 2 april. Leroy Fer en Jerson Cabral, voor wie aanstaande vrijdag de oefeninterland met Jong Oranje tegen Jong Duitsland op het programma staat, zullen maandag weer bij de groep aansluiten. De overige spelers met internationale verplichtingen keren later in de week terug op de club.