Fanshop
Fanshop

Achahbar helpt Oranje onder 17 aan zege

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar is donderdag het EK-kwalificatietoernooi in eigen land goed begonnen. In Barendrecht versloeg Oranje de leeftijdsgenoten uit Oostenrijk met 2-1. Feyenoorder Anass Achahbar maakte allebei de doelpunten voor de thuisploeg. In totaal begonnen er donderdag zes spelers van Feyenoord in de basis. Nadat Nathan Ake was ingevallen, stonden er maarliefst zeven Feyenoorders in het veld. Doordat de andere twee landen in de poule, Kroatië en Portugal, eerder op de dag doelloos gelijkspeelden gaat Nederland nu alleen aan kop in de groep.
Achahbar maakte beide doelpunten binnen vijf minuten tijd. Na ruim een uur spelen kon de spits de bal binnenkoppen, nadat de Oostenrijkse doelman een schot van Feyenoorder Nathan Ake ternauwernood had weten te keren. Vier minuten later wist Achahbar de bal af te pakken van een Oostenrijkse verdediger, waarna hij alleen op het doel afkon en raak schoot.

Achahbar werd kort voor tijd vervangen. De Feyenoorders Boy de Jong, Terence Kongolo, Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius en Tonny Trindade de Vilhena speelden de hele wedstrijd.