Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Ovatie voor Van Bronckhorst bij afscheid van Oranje

Giovanni van Bronckhorst heeft dinsdag voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Hongarije een ovationeel applaus gekregen van het Nederlandse publiek, bij zijn officiële afscheid als international. De oud-Feyenoorder zette na het afgelopen WK in Zuid-Afrika na 106 interlands een punt achter zijn actieve loopbaan. Van Bronckhorst kreeg dinsdag voorafgaand aan de interland een gouden schaal uitgereikt door KNVB-directeur Bert van Oostveen. Bij die gelegenheid herinnerde Van Oostveen aan het doelpunt dat Van Bronckhorst maakte in de halve finale van het afgelopen WK. 'Absoluut het mooiste doelpunt van het toernooi', noemde de KNVB-directeur die treffer.
Van Bronckhorst nam op het veld zelf ook de microfoon ter hand. 'Ik heb een heel mooie carrière gehad met heel veel mooie momenten', zei hij. 'Ik wil graag de KNVB bedanken voor dit moment, waarbij ik afscheid kan nemen van de fans.'



Aan het begin van dit seizoen speelde Van Bronckhorst zijn afscheidswedstrijd voor Feyenoord in De Kuip tegen Real Mallorca. Kort erna begon hij aan de trainerscursus, waarvoor hij stage loopt bij Jong Oranje en Feyenoord/Excelsior onder 19.