Fanshop
Fanshop

Wijnstekers laat kinderen sporten in Overschie

Circa zestig kinderen van twee vestigingen van de Openbare Daltonschool in Overschie hebben woensdagochtend een gasttraining gekregen van Ben Wijnstekers. Deze training is onderdeel van het Jeugdproject Scoren in Noord, waarvoor Wijnstekers vorige week al samen met Gerard Meijer een bezoek bracht aan de kinderen in hun eigen klas voor een gastles over een gezonde levensstijl.

Wijnstekers liet de kinderen op het Saenredamplein in Rotterdam na een uitgebreide warming-up allerlei oefeningen met de bal doen, waarbij hij niet te klagen had over het enthousiasme van de deelnemertjes. ‘Dit zijn natuurlijk lang niet allemaal kinderen die zelf ook voetballen, maar er werd heel goed geluisterd en iedereen deed goed zijn best’, zei de oud-international. ‘De kinderen kennen mij waarschijnlijk niet meer als voetballer van vroeger, maar ze vinden het ontzettend leuk dat dit onder de vlag van Feyenoord gebeurt en pikken mijn enthousiasme ook goed op. Daarom probeer ik bijvoorbeeld ook alle namen van de kinderen te onthouden, zodat ik iedereen persoonlijk kan aanspreken. Ik merk dat dat heel goed werkt.’Met Scoren in Noord ondersteunt Feyenoord het project ‘Overschie Sport Gratis’ van de Deelgemeente Overschie. Sport vormt binnen deze deelgemeente de belangrijke kapstok voor een scala aan doelstellingen: een vitaler verenigingsleven, meer participatie van ouders, betere voeding, spelenderwijs de Nederlandse taal leren, sport als brede schoolactiviteit, de vereniging als ontmoetingsplek voor kinderen en jongeren en de sport als oefenplek voor sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen en zelfwaardering.

Kees van der Meer, dagelijks bestuurder van de Deelgemeente Overschie, is zeer tevreden over de samenwerking met Feyenoord. ‘Als kinderen zien dat ze met mensen van Feyenoord kunnen sporten, zorgt dat voor heel veel enthousiasme’, zei hij. ‘Dat hebben we ook tijdens deze gasttraining weer kunnen zien. De doelstelling die Feyenoord heeft met Scoren in Noord past heel goed bij de doelstelling die wij hebben met Overschie Sport Gratis, namelijk om te zorgen dat kinderen alles uit hun talent halen. Sport is daarvoor een belangrijk instrument.’Overschie Sport Gratis is bedoeld voor alle schoolgaande kinderen uit de Deelgemeente Overschie in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar. Deze doelgroep van circa 2800 kinderen kan van de Deelgemeente Overschie een gratis lidmaatschap van een Overschiese sport- of scoutingvereniging krijgen.

Voor de leerlingen van de Openbare Daltonschool in Overschie wordt het Jeugdproject Scoren in Noord op 17 april afgesloten met een bezoek aan de wedstrijd Feyenoord tegen Willem II in De Kuip.