Feyenoord O/19 verslaat Ajax A1

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdag op bezoek bij Ajax A1 met 0-1 gewonnen. De winnende treffer werd gemaakt door Mathew Morais. O/17 won de uitwedstrijd tegen FC Groningen/Cambuur B1 ruim met 0-4. Karim Rekik scoorde twee keer voor de Rotterdammers. O/16 verloor het uitduel met VVV/Helmond Sport B1 met 2-0. Voor O/15 eindigde een oefenduel met FC Volendam C1 in een teleurstellende 1-2 nederlaag. O/14 was in eigen huis met 5-0 veel te sterk voor FC Groningen/Cambuur C3. O/18 kwam niet in actie.
ONDER 19 IN SLOTMINUUT VOORBIJ AJAX

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper Ajax A1 met 0-1 gewonnen. De wedstrijd leek lang op een gelijkspel uit te draaien, maar de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel ging er in de laatste minuut met de winst vandoor. Door de zege wordt het gat met Ajax op de ranglijst verkleind tot zeven punten.

‘Ik ben enorm trots op deze groep,’ sprak een opgewekte Van Gastel na de zege van zijn ploeg. ‘Ik vind het vooral heel erg leuk dat we winnen, omdat de jongens voor deze wedstrijd voor een groot deel zelf de tactiek hebben bepaald. Gaaf dat ze daarvoor worden beloond. Al moet ik ook reëel zijn: met drie punten hebben we te veel gekregen.’

De wedstrijd op sportpark De Toekomst ging lang gelijk op. Beide ploegen hadden moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Feyenoord/Excelsior had de verdedigende organisatie goed op orde, waardoor doelman Michael Osseweijer nauwelijks werd getest.

Met het aanvalsspel van de Rotterdammers liep het in Amsterdam minder voortvarend. O/19 speelde goed, maar in de eindfase van de aanvallen ontbrak het telkens aan doortastendheid.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde: twee aan elkaar gewaagde ploegen, die er beiden niet in slaagden echt gevaarlijk te worden voor het doel. In de slotfase probeerde Van Gastel met het inbrengen van Mathew Morais en Nygel Velder iets te forceren en dat bleek een gouden greep.

De laatste minuut liep al toen Feyenoord/Excelsior nog een hoekschop mocht nemen. Met een goede voorzet zorgde de net ingevallen Velder voor het eerste grote gevaar van O/19 voor het doel van de Amsterdammers en dat leverde direct een treffer van de alerte Morais op: 0-1.

Van Gastel blikte tot besluit vooruit op de spannende titelstrijd. ‘Het gat tussen koploper Ajax en Feyenoord/Excelsior op de ranglijst is met zeven punten nog altijd aanzienlijk, maar met nog zes wedstrijden te gaan niet onoverbrugbaar. Door deze overwinning is er bij ons iets losgekomen. Ook bij Ajax zal er nu wel iets gaan gebeuren.’

Ajax A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 0-1
90’ 0-1 Morais

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; Rutten, Smith, M. Steenvoorden, Van Huijgevoort; Bouwmeester, Van den Engel, Rashid (72’ Morais); Schoonheijm, Van Buren en Berkvens (82’ Velder).

ONDER 17 NEEMT LAAT AFSTAND VAN GRONINGEN/CAMBUUR B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft de uitwedstrijd met FC Groningen/Cambuur B1 zaterdag met 0-4 gewonnen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde een moeizame eerste helft, maar stelde na rust orde op zaken.

In de eerste helft wees niets er nog op dat Feyenoord/Excelsior een ruime overwinning zou gaan boeken. O/17 startte met alle zeven jeugdinternationals, die zich dinsdag met Oranje O/17 plaatsten voor het Europees Kampioenschap, in de basis en kampte daardoor wellicht met wat vermoeidheidsverschijnselen.

De Rotterdammers hadden geluk dat FC Groningen/Cambuur niet profiteerde van het matige spel van Feyenoord/Excelsior. De Noordelingen waren in de eerste helft dicht bij de openingstreffer, maar doelman Boy de Jong zag tot zijn opluchting de inzet van de thuisploeg op de lat eindigen.

Na rust herstelde O/17 zich. Na drie minuten in de tweede helft opende Joey Sleegers de score, na een goede steekpass van Anass Achahbar. Niet veel later werd het ook 0-2. Een hoekschop van Jean-Paul Boëtius belandde voor de voeten van Karim Rekik, die binnen schoot.

Vijf minuten voor het einde bracht Kevin Gomez Niëto Feyenoord/Excelsior op 0-3. Hij werkte bij de tweede paal een goede voorzet van Vincent Janssen in het doel.

In de blessuretijd kreeg Jordy Toorenburg een uitgelezen mogelijkheid om de eindstand op 0-4 te brengen. De ingevallen aanvaller stond aan het einde van een prima aanval, maar schoot ongelukkig over de bal heen. Omdat de spits zich snel herstelde en een goede pass in huis had, kon Rekik alsnog voor de vierde Rotterdamse treffer zorgen.

Adriaanse was niet tevreden over het voetbal van zijn ploeg: ‘Vooral in de eerste helft voetbalden we echt niet goed. Na de pauze herstelden we ons, maar ook toen was het voetbal niet erg best. Toch kwamen we niet meer in de problemen en trokken we de wedstrijd goed over de streep.’

FC Groningen/Cambuur B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 0-4
43’ 0-1 Sleegers
52’ 0-2 Rekik
74’ 0-3 Gomez Niëto
80’ 0-4 Rekik

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17:  De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade de Vilhena (74’ Dercks), Ake, Sleegers; Maatsen (70’ Gomez Niëto), Achahbar (57’ Toorenburg) en Boëtius (67’ Janssen).

MATIGE EERSTE HELFT BREEKT ONDER 16 OP

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag het uitduel met VVV/Helmond Sport B1 met 2-0 verloren. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam in de eerste helft terecht op een 2-0 achterstand en slaagde er na rust, ondanks beter spel, niet meer in naast de Limburgers te komen.

‘De eerste helft was van onze kant veel te slap’, was Taument duidelijk in zijn oordeel. ‘Er waren jongens bij waarbij ik te weinig beleving zag. Omdat VVV/Helmond Sport een stuk feller was, liepen we steeds achter de feiten aan. De tweede helft was beter, maar toen was het kwaad al geschied.’

Net als in de afgelopen wedstrijden tegen FC Den Bosch en NAC Breda startte O/16 zaterdag niet goed aan het duel. Veel persoonlijke duels gingen verloren en als de Rotterdammers balbezit hadden, werd daar slordig mee omgegaan.

VVV/Helmond Sport begon wel goed aan de wedstrijd en kwam na een klein kwartier op voorsprong. Een voorzet kon vrij worden ingekopt, waardoor doelman Maarten de Fockert kansloos was.

Tien minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Een vrije trap van net buiten het strafschopgebied werd hard over de grond en langs de muur in het doel geschoten: 2-0.

De tweede treffer was het laatste wapenfeit van VVV/Helmond Sport in de wedstrijd. Feyenoord/Excelsior herstelde zichzelf en ging beter spelen. Vooral aan de passie die na de pauze aan de dag werd gelegd, had het in de eerste helft ontbroken.

Ondanks het bevlogen spel, kreeg O/16 niet echt grote kansen. Alleen Jesse Driebergen was dichtbij een treffer nadat de bal terugkwam van de doelman van VVV/Helmond Sport, maar de aanvaller schoot de bal op de keeper in plaats van in het doel.

VVV/Helmond Sport B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 2-0
13’ 1-0
25’ 2-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: De Fockert; Van de Ruit, Cabral, Van Beek, Dorand; Korporaal, Dekker (50’ Kassels), Kasdorp; Thenu, Lopes Martins de Veiga (41’ Robinson) en Driebergen.

ONDER 15 ONDERUIT IN OEFENDUEL MET VOLENDAM C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 oefende zaterdag op Varkenoord tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. In een weinig verheffende wedstrijd ging het team van trainer Jeffrey Oost nipt met 1-2 onderuit.

Het begin van Feyenoord/Excelsior was niet erg overtuigend. FC Volendam kwam feller uit de startblokken en troefde de Rotterdammers in de beginfase af op agressie. Na elf minuten leverde dat de Noord-Hollanders de openingstreffer op, na een fout van doelman Bob van der Hoek, die de bal ongelukkig bij een aanvaller van Volendam in de voeten speelde.

Nadat O/15 op achterstand kwam, werd het spel niet veel beter. De wedstrijd werd gekenmerkt door een hoop foute passes van de kant van Feyenoord/Excelsior. Op de aanvalsopbouw van Volendam werd te weinig druk gezet, waardoor de bezoekers zelden in de moeilijkheden kwamen.

Ook aan de tweede helft begonnen de Rotterdammers niet helemaal scherp. Polino Lubanzadio speelde vanaf zijn eigen achterlijn een tegenstander aan, die daarna eenvoudig kon afmaken: 0-2.

Na een uur spelen vond O/15 via Robbert de Vos de aansluiting. Het schot van de middenvelder werd onderweg aangeraakt en was daardoor onhoudbaar voor de doelman van de bezoekers.

In het vervolg van de wedstrijd probeerde O/15 wel meer te voetballen, maar echt grote kansen leverde dat niet op. FC Volendam werd uit de counter nog een aantal keer gevaarlijk, maar de ingevallen doelman Tim van der Linden werd niet meer verschalkt.

‘Het was een lauwe wedstrijd’, vond Oost. ‘ We waren niet agressief genoeg en hebben het de tegenstander daardoor gemakkelijk gemaakt. We hebben zeker niet ons gebruikelijke niveau gehaald, we kunnen veel beter.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – FC Volendam C1 1-2
11’ 0-1
51’ 0-2
60’ 1-2 De Vos

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:  Van der Hoek (36’ Van der Linden); Gronsveld, Albertus, Yalamoglu, James; De Vos, El Baad (45’ Knoester), Manusama; Da Silva (36’ Van der Pijl), Proost en Lubanzadio (40’ Klooster).

ONDER 14 OVERKLAST FC GRONINGEN/CAMBUUR C3

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag het thuisduel met FC Groningen/Cambuur C3 met 5-0 gewonnen. De ploeg van trainer Rob Kurvers was veel beter dan de bezoekers en kwam geen moment in de problemen.

‘We hebben een prima wedstrijd gespeeld’, keek Kurvers terug op de prestatie van zijn ploeg. ‘Met name in de eerste helft lieten we heel goed voetbal zien. Na de rust werd dat mede door was wisselingen wat minder, maar bij zo’n grote voorsprong hoefden we ook niet meer zo nodig.’

Al na zes minuten kwam Feyenoord/Excelsior op voorsprong via Marlon Slabbekoorn. De middenvelder kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en aarzelde geen moment: 1-0.

Vier minuten later verdubbelde Danny van Haaren de score. Van Haaren zette goed druk en veroverde de bal van zijn tegenstander. De doelman van de Noordelingen moest vervolgens een antwoord schuldig blijven op het kiezelharde schot van de middenvelder.

Er waren pas twintig minuten gespeeld toen het ook al 3-0 werd. O/14 mocht een strafschop nemen nadat een verdediger van Groningen/Cambuur de bal in het strafschopgebied met de hand had beroerd. Mohammed El Hankouri ontfermde zich over de penalty en schoot raak.

Nog voor de rust werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Na een combinatie tussen Slabbekoorn en El Hankouri schoot die laatste de bal op de lat. Slabbekoorn was alert en kopte de terugkomende bal alsnog in het doel: 4-0.

Kort na de pauze werd het via een diagonaal schot van Fabian Korporaal ook nog 5-0. Daarna bleef O/14 redelijk spelen, maar de bezoekers werd een vernedering bespaard.

Feyenoord/Excelsior O/14 – FC Groningen/Cambuur C3 5-0
6’ 1-0 Slabbekoorn
10’ 2-0 Van Haaren
20’ 3-0 El Hankouri
26’ 4-0 Slabbekoorn
41’ 5-0 Korporaal

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14:  Van Vliet; Kingsale (48’ Eyongakpa), Van der Meer, Verdonk, Absalem (50’ Letterie); Van Haaren, Slabbekoorn (60’ Sonha), Schuurman (36’ Korporaal); Hammouti, El Hankouri en Conraad (50’ Franse).