Fanshop
Fanshop

Feyenoord schakelt advocaat in inzake berichtgeving RTV Rijnmond

Feyenoord heeft advocaat mr. H.J.A Knijff in de arm genomen om op de kortst mogelijke termijn te onderzoeken welke stappen kunnen worden ondernomen naar aanleiding van onjuiste, niet gecheckte en voor Feyenoord zeer schadelijke berichtgeving van RTV Rijnmond. De regionale omroep bracht gisteren op zowel haar website als op radio en televisie het bericht dat de directie van Feyenoord zichzelf onlangs een eenmalige toelage heeft gegeven. Het bericht, zo laat Feyenoord weten, is ´totale onzin´. Het is zelfs zo dat de directie vrijwillig afstand heeft gedaan van een variabele beloning. De stadionclub verwacht op korte termijn bekend te kunnen maken welke vervolgstappen zij zal ondernemen.
Feyenoord benadrukt voorts dat ook het bericht van RTV Rijnmond onjuist is, dat uit de kleedkamer van Feyenoord minder dan 10.000 euro is opgehaald voor de actie Supporters Steunen Feyenoord (SSF). Bovendien heeft de spelersselectie ook nog eens een belangrijke bijdrage geleverd aan de financiële gezondmaking van Feyenoord, door akkoord te gaan met de door de directie voorgestelde premieregeling waarin alleen nog premies worden uitgekeerd indien prestaties en/of een eindklassering worden behaald die de club ook gegarandeerd extra inkomsten opleveren.

Feyenoord betreurt het dat RTV Rijnmond ook over dit feit onjuist heeft bericht en alweer zonder de veronderstelde feiten eerst op juistheid te checken bij de club. Over de daadwerkelijke hoogte van het bedrag dat spelers en trainers aan de SSF hebben gegeven doet Feyenoord geen verdere uitlatingen. Uitgangspunt van de actie Supporters Steunen Feyenoord is namelijk juist dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen mensen die veel of weinig geven, maar dat we iedereen dankbaar zijn die iets bijdraagt.