Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Kameraadjes leven zich uit tijdens Voetbalpark

Het Feyenoord Voetbalpark heeft woensdagmiddag voor flink wat lachende gezichten gezorgd in De Kuip. Vele Kameraadjes waren afgekomen op het voetbalpretpark rondom het stadion om samen met hun idolen te laten zien wat ze als voetballer in huis hebben. Druk was het onder meer bij het levend tafelvoetbalspel van ASR Verzekeringen, waar Bruno Martins Indi liet zien ook als doelverdediger uitstekend uit de voeten te kunnen.



Even verderop werd er met scherp geschoten bij het spelonderdeel van Puma. Feyenoords kledingsponsor liet de jonge Feyenoord-supporters omstebeurt aanleggen voor een schot en registreerde de snelheid waarmee zij de bal op het doel schoten. De resultaten van de kinderen tot en met veertien jaar oud liepen uiteen, maar de gedrevenheid waarmee het onderdeel werd afgewerkt was bij iedereen even groot.



Tussen de liefst twintig voetbalgames – waaronder ook een Feyenoord-quiz, stropdasschieten en een voetbaldoolhof – was er voor de jonge Feyenoord-supporters voldoende tijd om op handtekeningen te jagen en om met de spelers van Feyenoord op de foto te gaan. De elfjarige Jop uit Rotterdam had al snel heel wat spelers te pakken en wist voor de ingang van de kleedkamer op de valreep ook nog Tim de Cler te strikken.



Het Kameraadje had even daarvoor bij het door Port of Rotterdam verzorgde gaten schieten in de kruising geschoten en was er nog vol van. ‘Er zijn weinig andere kinderen die dat is gelukt’, zei hij. ‘Maar de voetbaltraining vond ik nog leuker. Daar stonden veel mensen te kijken.’



Jop doelde op de voetbalclinic van Feyenoord on Tour onder leiding van Ben Wijnstekers. De voormalig aanvoerder van Feyenoord en het Nederlands elftal was de hele middag druk met het bijbrengen van de fijne kneepjes van het voetbalvak. Dat deed hij pal naast het Sisi Funpark van Vrumona, één van de sponsoren van Feyenoords Juniorclub Kameraadjes. War Child was aanwezig met onder meer een grote trampoline.



Rond half zes zat de derde editie van het Feyenoord Voetbalpark erop en was het voor de kinderen tijd om naar huis te gaan. Dat zij zich een middag lang hadden uitgeleefd was aan de vele vermoeide gezichten goed te zien. De jonge voetballers verlieten De Kuip niet met lege handen, maar kregen voor thuis een leuk Feyenoord-tasje mee vol met Feyenoord-spullen die ze nog lang zullen herinneren aan een onvergetelijke voetbalmiddag.