Feyenoord onder 19 nipt onderuit tegen NAC

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdag het thuisduel met NAC Breda A1 niet weten te winnen. De Rotterdammers gingen met 2-3 onderuit en hebben een wonder nodig om hun landstitel te prolongeren. O/18 werd vorige week kampioen zonder te spelen en vierde daarom zaterdag met de 6-3 winst op De Treffers A1 hun kampioensfeestje alsnog. O/17 blijft koploper na een 1-0 thuisoverwinning op AZ B1. Voor O/16 leverde het duel met Spartaan’20 een 3-1 zege op. O/15 kwam in Maastricht bij MVV C1 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. O/14 ging op bezoek bij FC Utrecht C2 en won ruim met 1-4.
ZURE NEDERLAAG VOOR ONDER 19 TEGEN NAC BREDA A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op eigen veld met 2-3 van NAC Breda A1 verloren. De Rotterdammers verdienden na een goede tweede helft minimaal een punt, maar de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel moest net als in de uitwedstrijd haar meerdere erkennen in NAC.

O/19 startte niet goed aan de wedstrijd. ‘We hebben in de eerste helft zeer slecht gespeeld’, was Van Gastel duidelijk. ‘We waren angstig in balbezit en als team verdedigden we slecht.’ Ondanks het matige spel kwamen de Rotterdammers wel op voorsprong. Een afstandschot van Ryan Bouwmeester was onhoudbaar voor de doelman van de Bredanaars en betekende de 1-0.

De bezoekers waren in de eerste helft nog niet voor het doel van Feyenoord/Excelsior geweest, maar bij de eerste kans was het wel direct raak: twee minuten voor rust was het met een schot van afstand weer gelijk: 1-1.

Omdat O/19 ook aan de tweede helft slecht startte, stond NAC Breda binnen een minuut op 1-2. Een fout van doelman Michael Osseweijer werd genadeloos afgestraft en zorgde ervoor dat Feyenoord/Excelsior in de jacht op een voorsprong weer opnieuw kon beginnen.

Het spel van de Rotterdammers werd na de achterstand beter en leverde na iets meer dan een uur de verdiende gelijkmaker op. Een klutsbal in het strafschopgebied belandde voor de voeten van Tim Schoonheijm, die goed uithaalde en scoorde.

Daarna leek O/19 op weg naar de winst, maar vier minuten voor tijd besliste NAC het duel uit een counter. ‘Ook daarbij verdedigden we niet goed’, blikte Van Gastel terug. ‘Daarom vind ik dat we de punten volkomen onnodig hebben weggegeven.’

Door de nederlaag is de kans op de titel voor O/19 nog maar nihil. Alleen als Ajax A1 alle resterende wedstrijden verliest en O/19 geen punten meer laat liggen, is het kampioenschap nog te behalen.

Feyenoord/Excelsior O/19 – NAC Breda A1 2-3
34’ 1-0 Bouwmeester
43’ 1-1
46’ 1-2
64’ 2-2 Schoonheijm
86’ 2-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; Kruithof (89’ Smith), M. Steenvoorden, Rutten, Van Huijgevoort; Bouwmeester, Van den Engel (52’ Morais), Rashid; Schoonheijm (65’ Isoufi), Van Buren en Velder (30’ Berkvens).

ONDER 18 VIERT TITEL MET WINST OP TREFFERS A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft de thuiswedstrijd tegen De Treffers A1 zaterdag met 6-3 gewonnen. De ploeg van trainer Jan Gösgens werd vorige week zonder te spelen kampioen, omdat NEC uit de competitie werd gehaald en de resultaten die tegen NEC werden behaald kwamen te vervallen.  O/18 was daardoor niet meer te achterhalen. Na het duel met De Treffers ontvingen de spelers alsnog de bloemen en felicitaties voor het behalen van de titel.

‘Dat we al kampioen zijn, betekent niet dat we niets meer hebben om voor te spelen’, zei Gösgens na de overwinning op De Treffers. ‘We hebben dit seizoen nog niet verloren en willen die ongeslagen status graag vasthouden. ’

Het ‘kampioensfeestje’  begon voor O/18 goed met een snelle treffer van Joshua Steenvoorden. De middenvelder werkte een voorzet van Nick Geluk in het doel. Daarna was het echter snel gedaan met de goede sfeer. Eerst kregen de bezoekers om onduidelijke redenen een strafschop, waaruit ze op 1-1 kwamen. In het tumult daarna werd Desley van Oosten ook nog eens met rood van het veld gestuurd, wegens commentaar op de leiding.

Tot overmaat van ramp kwamen de bezoekers vijf minuten later ook nog eens op 1-2 uit een hoekschop. O/18 was even van de wijs door de beslissingen van de scheidsrechter, maar herpakte zich snel. Nog voor de rust werd de schade hersteld.

Eerst maakte Joey van der Velden de gelijkmaker en daarna leverde een mooie volley van Geluk de 3-2 voorsprong op. Vlak voor de pauze leek het duel beslist te worden door Johnny Triel, die de 4-2 binnen schoot.

Na de pauze kwam O/18 niet meer in gevaar. Geluk zorgde met zijn tweede en derde treffer voor een 6-2 voorsprong. In de slotfase deden De Treffers met de 6-3 nog iets terug.

Feyenoord/Excelsior O/18 – De Treffers A1 6-3
5’ 1-0 J. Steenvoorden                       43’ 4-2 Triel
15’ 1-1                                               55’ 5-2 Geluk
20’ 1-2                                               64’ 6-2 Geluk
25’ 2-2 Van der Velden                     86’ 6-3
32’ 3-2 Geluk

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:  Spanjaart; Scholman, Van Oosten, Samsey, J. van Deelen; Agatowski, Triel, J. Steenvoorden (75’ Berkvens); Van der Velden (75’ Cornelissens), Blij en Geluk (75’ Van der Laan).

ONDER 17 DOET GOEDE ZAKEN IN STRIJD OM TITEL

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag goede zaken gedaan in de titelstrijd. Het thuisduel met AZ B1 werd met 1-0 gewonnen en daardoor blijven de Rotterdammers de ranglijst aanvoeren.

Door de zege op de Alkmaarders blijft het verschil tussen koploper Feyenoord/Excelsior en naaste achtervolger Ajax B1 twee punten. Het verschil met nummer drie PSV werd vier punten, omdat de Einhovenaren punten verspeelden tegen NEC/FC Oss B1. Feyenoord/Excelsior heeft een wedstrijd minder gespeeld dan beide concurrenten en moet daardoor nog drie duels afwerken.

Het thuisduel met AZ verliep verre van gemakkelijk voor de Rotterdammers. Het voetbal van O/17 leidde in de eerste helft nauwelijks tot serieuze kansen. Ook AZ had moeite om een vuist te maken, waardoor de wedstrijd voor de toeschouwers niet erg aantrekkelijk was.

Omdat het voetballend niet lukte bij O/17, werd er veel strijd geleverd. Dat zorgde ervoor dat ook de tegenstander moeite had om gevaarlijk te worden. AZ kwam wel een aantal keer in de buurt van doelman Boy de Jong, maar de uitvallen van de Alkmaarders waren niet meer dan plaagstoten.

In de tweede helft toonde Feyenoord/Excelsior aan effectief te zijn. De eerste grote kans leverde direct de enige treffer van de middag op. Een goede voorzet van Tony Trindade de Vilhena vanaf de rechterkant werd door Nathan Ake onberispelijk in het doel gekopt: 1-0.

Na de openingstreffer kwam de voorsprong voor O/17 niet meer in gevaar. AZ bleef moeite houden om echt gevaarlijk te worden. Feyenoord/Excelsior streed tot de laatste seconden om de belangrijke overwinning over de streep te trekken.

‘Het was geen beste wedstrijd, maar als je zulke wedstrijden wint ben je wel een serieuze titelkandidaat’, blikte trainer Cor Adriaanse terug op het duel. ‘Als we nog twee keer winnen, is de titel binnen. Maar laten we ons eerst maar concentreren op de eerstvolgende wedstrijd tegen Willem II/RKC B1.’

Feyenoord/Excelsior O/17 – AZ B1 1-0
Scorerverloop:
57’ 1-0 Ake

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade de Vilhena, Ake, Achahbar; Maatsen (63’ Janssen), Toorenburg (52’ Dercks) en Boëtius.

FEL ONDER 16 IS SPARTAAN’20 B1 DE BAAS

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag met 3-1 van Spartaan’20 B1 gewonnen. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam fel uit de startblokken en pakte, mede door twee treffers van Brandon Robinson, een verdiende zege.

‘Ik ben met name erg tevreden over de instelling van mijn ploeg’, vertelde Taument. ‘Het spel was niet altijd even goed, maar dat hebben we gecompenseerd met veel strijdlust. Het hoeft niet altijd mooi te zijn, je moet ook mindere wedstrijden kunnen winnen.’

O/16 begon uitstekend aan het duel op Varkenoord. Binnen tien minuten was de voorsprong een feit. Kevin Gomez Niëto gaf vanaf de achterlijn een goede voorzet op Jesse Driebergen, die koel afmaakte: 1-0.

Drie minuten later deelde Feyenoord/Excelsior opnieuw een tik uit aan de bezoekers en weer was Driebergen daarbij betrokken. De middenvelder bereikte met een indraaiende vrije trap Brandon Robinson, die de 2-0 binnen kopte.

Na een halfuur kreeg O/16 een domper te verwerken toen Spartaan’20 de aansluitingstreffer maakte. Een vrije trap smoorde in de muur van Feyenoord/Excelsior, maar uit de daarop volgende kluts wisten de bezoekers toch te scoren.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste: O/16 speelde niet bijzonder goed, maar goed genoeg om Spartaan’20 van het lijf te houden.Na tien minuten in het tweede bedrijf mocht Robinson vanaf de strafschopstip de 3-1 aantekenen, nadat de spits zelf was neergelegd.

Feyenoord/Excelsior O/16 – Spartaan’20 B1 3-1
9’ 1-0 Driebergen
12’ 2-0 Robinson
30’ 2-1
51’ 3-1 Robinson

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: De Fockert; Gomez Niëto, Korporaal, Cabral, Van de Ruit (60’ Dorand); Dekker, Kassels (55’ Kasdorp), Driebergen; Theni, Robinson en Geyah Darjij (41’ Lopes Martins de Veiga).

ONDER 15 ONDANKS GOED SPEL NIET VOORBIJ MVV C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft het uitduel met MVV C1 zaterdag met 0-0 gelijk gespeeld. De Rotterdammers waren veel beter dan de thuisploeg, maar slaagden er niet in het dominante spel in doelpunten om te zetten.

Vanaf de start was er op het spel van O/15 niets aan te merken. Er werd geconcentreerd en verzorgd gevoetbald. Een aantal fraaie combinaties leidde ook tot gevaar voor het doel, maar doelpunten bleven uit.

Het gebrek aan goals bracht de formatie van trainer Jeffrey Oost niet van de wijs. De Rotterdammers bleven op zoek naar de openingstreffer en waren daar een aantal keer dichtbij. De doelman van MVV kwam in één tegen één situaties echter telkens als winnaar uit de strijd.

Zelf had Feyenoord/Excelsior niets te vrezen van de nummer tien van de ranglijst. De organisatie stond goed en de thuisploeg kreeg nauwelijks de kans om doelman Bob van der Hoek te testen.

Ook in de tweede helft bleven grote kansen zich aandienen voor de Rotterdammers. Junior Albertus was dichtbij, maar zag zijn inzet op de paal eindigen. Twee minuten voor tijd dacht O/15 alsnog de winst te pakken, maar een kopbal van Caner Yalamoglu belandde op de lat.

Oost was tevreden over het spel van zijn ploeg. ‘Over het voetbal kan ik niet anders dan dik tevreden zijn. Maar wat we ook deden, het lukte gewoon niet om te scoren. Of dat pech is, weet ik niet. Het blijkt heel het seizoen al dat dit geen team is dat makkelijk scoort.’

MVV C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 0-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:  Van der Hoek; Ulusoy, Yalamoglu, Knoester, James (36’ Verdonk); De Vos, Van der Pijl (38’ Van der Meer), Proost (40’ Klooster); Albertus, El Baad (49’ Schuurman) en Manusama.

WINST VOOR ONDER 14 IN ROMMELIG DUEL BIJ FC UTRECHT C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag op bezoek bij FC Utrecht C2 met 1-4 gewonnen. Het duel in Utrecht begon een kwartier te laat, omdat de thuisploeg wachtte op spelers die eerder met de C1 hadden gespeeld. De Rotterdammers bleken veel te sterk voor de thuisploeg, die zich uit onmacht van een slechte kant liet zien.

‘Ik wil mijn ploeg een compliment maken, omdat ze zich niet hebben laten provoceren door het gedrag van de Utrecht-spelers’, zei trainer Rob Kurvers na afloop. ‘Utrecht was constant erg hard in de duels, waardoor het een rommelige wedstrijd werd.’

Nadat O/14 een kwartier op het veld had moeten wachten op de tegenstander, leken de Rotterdammers in het begin van de wedstrijd wat onwennig. Het spel van de thuisploeg was hard en Feyenoord/Excelsior had in het begin moeite om daar op een goede manier mee om te gaan.

De Rotterdammers kwamen wel op voorsprong. Na een halfuur viel een bal van Erwin Franse, die een goede pass van Marlon Slabbekoorn in één keer probeerde voor te geven, in de verre hoek van het doel.

In de pauze gaf Kurvers zijn ploeg het advies de duels zo veel mogelijk te vermijden. O/14 nam deze raad ter harte en dat kwam het spel ten goede. Binnen tien minuten werd de score verdubbeld. Slabbekoorn speelde na een lange rush Jordy den Hoedt aan en die schoot binnen: 0-2.

Kort daarna kwam de thuisploeg met tien man te spelen, nadat een Utrechter naschopte. Feyenoord/Excelsior profiteerde optimaal van de verwarring die daarna bij de thuisploeg ontstond en kwam via Nilton Sonha op 0-3.

Na een klein uur had Slabbekoorn opnieuw een lange rush in huis. De middenvelder ontving de bal op zijn eigen helft en slalomde vakkundig tussen een aantal tegenstanders door richting het doel van Utrecht. Daar aangekomen aarzelde hij geen moment en schoot hij raak: 0-4.

In de slotfase deed Utrecht vanuit een vrije trap nog iets terug, maar die treffer had slechts statistische waarde.

FC Utrecht C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-4
28’ 0-1 Franse
43’ 0-2 Den Hoedt