Been: ‘Zeer verdiende overwinning’

Mario Been kon zondag na de wedstrijd tegen FC Utrecht terugkijken op een prima prestatie van zijn ploeg. Feyenoord moest winnen in de Domstad om uitzicht te houden op een plek bij de eerste acht en deed dat op overtuigende wijze via een 0-4 zege. ‘We hebben uitstekend gespeeld’, concludeerde een tevreden Been na afloop. ‘FC Utrecht is met name thuis in de Galgenwaard een lastige tegenstander, maar wij hebben vandaag een zeer verdiende overwinning geboekt.’
De overwinning in Utrecht betekende voor Feyenoord de tweede uitzege van het seizoen. Die zege kwam op een cruciaal moment tot stand, want bij puntenverlies was het seizoen voor Feyenoord ten einde geweest. ‘Nu blijven we erin geloven dat we de achtste plaats kunnen halen’, zei Been. ‘We zijn het aan de club, de supporters en onszelf verplicht om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.’

Feyenoord speelde zondag een prima wedstrijd in het zonnige Stadion Galgenwaard en toonde zich bovendien bijzonder effectief. ‘We wisten dat iedereen bij ons goed kan voetballen, maar nu hebben we ook op de juiste momenten de trekker overgehaald’, zei Been daarover. ‘Organisatorisch hebben we bovendien heel goed gespeeld. In de rust heb ik aangegeven dat we ook de tweede helft 110 procent moesten blijven geven, ook al stonden al met 0-2 voor. Utrecht heeft maar weinig nodig om een doelpunt te maken, maar wij hebben ook na rust de wedstrijd gecontroleerd.’

Feyenoord heeft nog vier competitieduels te spelen dit seizoen, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Willem II volgende week. ‘Dan kunnen we nog dichterbij de eerste acht komen, al blijven we afhankelijk van anderen’, besloot Been. ‘De laatste vier wedstrijden moeten we laten zien dat we toch nog iets van dit seizoen gaan maken. Zolang het kan blijf ik erin geloven dat we de play-offs gaan halen.’

Megastad FM - Interview Mario Been (Feyenoord - FC Utrecht) by Feyenoord Rotterdam