Beloften onderuit tegen Jong AZ: 1-3

Jong Feyenoord/Excelsior is er maandagavond niet in geslaagd om tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong AZ de drie punten in Rotterdam te houden. De ploeg van trainer André Hoekstra ging op Woudestein met 1-3 onderuit tegen de Alkmaarders. Krisztián Simon tekende in de eerste helft voor het enige Rotterdamse doelpunt. De eindstand was reeds kort na de rust bereikt, in een wedstrijd waarin het de thuisploeg niet lukte om het Jong AZ echt moeilijk te maken.
De openingstreffer van Jong AZ na een kwartier spelen kwam niet geheel uit de lucht vallen. De Alkmaarders hadden al een drietal mogelijkheden gehad, toen ze uit een corner van Roland Alberg op voorsprong kwamen. Darley wist een kopbal van Mitchell te Vrede nog te keren, maar was kansloos toen dezelfde AZ-er de rebound hard in schoot: 0-1.

De thuisploeg trok vervolgens het initiatief naar zich toe en leek halverwege de eerste helft op gelijke hoogte te komen. Scheidsrechter Ingmar Oostrom zag echter geen treffer in een inzet van Roland Bergkamp na een door Adil Auassar doorgekopte hoekschop van Jerson Cabral. Dit tot frustratie van de thuisploeg, die overtuigd was dat de bal de doellijn was gepasseerd voordat een AZ-verdediger uitverdedigde.

Tien minuten later kon er alsnog gejuicht worden door de Rotterdammers, toen Simon de bal na terugleggen van Bergkamp beheerst via de binnenkant van de paal in het doel plaatste van Esteban Alvarado Brown. Twee minuten later had de AZ-doelman wederom geen antwoord, maar de inzet van Auassar spatte op de buitenkant van de andere paal uiteen.

Erik Falkenburg tekende op slag van rust op aangeven van Graziano Pellè voor de 1-2, waarna Jong Feyenoord/Excelsior aan het begin van de tweede helft zelfs op nog grotere achterstand kwam. Nick Viergever was het die de Alkmaarders van dicht bij op 1-3 zette.

Jong Feyenoord/Excelsior zette in het restant van de wedstrijd nog wel aan, maar verder dan een door Brown gepareerde vrije trap van aanvoerder Auassar kwam het niet. Aan de andere kant voorkwam Darley met enkele goede reddingen een grotere nederlaag.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong AZ 1-3

15’ 0-1 Te Vrede
35’ 1-1 K. Simon
45’ 1-2 Falkenburg
53’ 1-3 Viergever

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Eekman (89’ J. van Deelen), Van Oosten (80’ Samsey), Bahia, Waisapy; Mokotjo, Baltes (80’ Blij), Auassar; K. Simon, Bergkamp en Cabral.