Fanshop
Fanshop

Feyenoorders inspireren jeugd schoolsportverenigingen

Adil Auassar en Bruno Martins hebben woensdagmiddag meegewerkt aan een gasttraining voor circa 120 kinderen van verschillende schoolsportverenigingen uit Rotterdam. Op twee velden van voetbalvereniging DEHMusschen traden de twee Feyenoorders op als spelleiders bij verschillende voetbalactiviteiten, waaronder penaltyschieten en positiespelletjes.
Het terrein van Feyenoords Amateurpartner DEHMusschen was voor de gelegenheid helemaal aangekleed in Feyenoord-kleuren. Langs het veld hingen grote banners van de club, aan de vlaggenmast hing een Feyenoord-vlag en uit de speakers klonk Feyenoord-muziek. Niet alleen op de velden was het een drukte van belang, maar ook langs de kant waar vele ouders hun kinderen kwamen aanmoedigen.‘Het grootste deel van deze kinderen is helemaal gek van Feyenoord’, zei DEHMusschen-voorzitter Jan Bouwer. ‘Ze vinden het geweldig dat er vandaag twee spelers van het eerste elftal hier naartoe komen, daar kijken ze al tijden naar uit. Feyenoord leeft sowieso enorm bij onze club. Als het eerste van ons tegelijk met Feyenoord speelt, staan er meer mensen in de kantine naar de televisie te kijken dan er buiten mensen langs het veld te vinden zijn.’Volgens Bouwer is de jeugdopleiding van DEHMusschen er voor een groot deel op gericht om de kinderen uit de omliggende wijken aan het sporten te krijgen. Die doelstelling sluit prima aan bij die van de schoolsportverenigingen. Via deze verenigingen kunnen kinderen sporttrainingen volgen dichtbij hun school of in hun eigen wijk, in plaats van bij een sportvereniging. De verenigingen komen hiervoor naar de wijken toe. Feyenoord ondersteunt de schoolsportverenigingen middels het project Scoren op Zuid, waar Auassar en Martins Indi beiden ambassadeur van zijn.De sportverenigingen dragen op die manier een steentje bij aan een gezonde en sportieve toekomst voor de Rotterdamse jeugd. ‘Bovendien hebben wij er de afgelopen jaren via de schoolsportverenigingen zo’n honderd nieuwe jeugdleden erbij gekregen’, zei Bouwer.

Auassar en Martins Indi kregen tijdens de training hulp van leerlingen van het Albeda College, die op die manier punten verdienden in het kader van hun opleiding Sport en Bewegen.