Fanshop
Fanshop

Van Bronckhorst vraagbaak tijdens eerste bezoek aan eigen Academy

Giovanni van Bronckhorst heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan de Academy die zijn eigen naam draagt. De oer-Feyenoorder maakte in het gloednieuwe leercentrum in De Kuip kennis met de eerste groep leerlingen die in het kader van Playing For Success een leerprogramma afwerken. Van Bronckhorst tekende met alle scholieren een contract om Playing For Succes tot een goed einde te brengen en werd aansluitend direct bij het lesprogramma betrokken.
De schoolkinderen kregen de opdracht de voormalige aanvoerder van Feyenoord en het Nederlands elftal te interviewen, om het gesprek vervolgens op de computer uit te werken. ‘Het was leuk om vragen van de kinderen van mijn eigen Academy te beantwoorden’, zei Van Bronckhorst. ‘Ik wil binding hebben met de kinderen en om die te creëren, was dit een uitstekende opdracht. Maar het belangrijkste is dat het voor de kinderen leerzaam is geweest.’

Charity van der Stam (12) uit groep acht van basisschool Het Festijn had de eer om als eerste een vraag aan Van Bronckhorst te stellen. ‘Ik kan het niet geloven’, zei ze steeds toen ze naast de oer-Feyenoorder aanschoof op de bank. Uiteindelijk vroeg ze hem wat hij zo leuk vindt aan voetbal, waarop Van Bronckhorst vertelde over de tijd dat hij als kind met vriendjes op straat en veldjes bij hem in de buurt voetbalde. ‘Het is fantastisch dat ik uiteindelijk van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken’, zei hij. De jonge interviewster hoorde het instemmend aan, om na afloop van het interview vol enthousiasme te beginnen aan het uitwerken van haar verhaal.

De Giovanni van Bronckhorst Academy werd vorige week in gebruik genomen, waarna aanstaande zondag de officiële opening op het programma staat. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II zal Van Bronckhorst samen met zijn vrouw Marieke de plechtigheid voltrekken, in het bijzijn van onder meer de Rotterdamse onderwijswethouder Hugo de Jonge en alle betrokken partijen.

De Giovanni van Bronckhorst Academy is te vinden onder de tribunes van Vak CC aan de Olympiazijde van het stadion. Het leercentrum valt direct op door twee grote banieren met daarop het logo van de Academy en een portret van Van Bronckhorst zelf. Ook zijn op de ruiten van de Academy actiefoto’s te zien van de voormalige verdediger, in de tenues van de verschillende clubs waarvoor hij gespeeld heeft. Ook in de Academy zijn de clubs waarvoor Van Bronckhorst heeft gespeeld prominent aanwezig, door middel van ingelijste shirts die door de oud-international zelf gedragen en beschikbaar gesteld zijn.