Fanshop
Fanshop

SSV Stadsderby Cup als voorwedstrijd bij duel met Willem II

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II van aanstaande zondag wordt op het veld van De Kuip de strijd om de tweede SSV Stadsderby Cup uitgevochten. Hierin nemen talenten van schoolsportverenigingen uit respectievelijk Rotterdam-Zuid en Rotterdam-Noord het tegen elkaar op. De teams, die beiden bestaan uit veertien kinderen, zijn geselecteerd op basis van voetbalkwaliteit, inzet op school en gedrag.
De ‘SSV-talenten’ zijn allen tussen de negen en elf jaar en zijn afkomstig van alle Rotterdamse schoolsportverenigingen die voetbal aanbieden. De schoolsportverenigingen zijn in het leven geroepen omdat er in een aantal wijken in Rotterdam weinig of zelfs geen sportverenigingen zijn. In plaats van dat leerlingen grote afstanden moeten afleggen naar een sportvereniging – en daardoor misschien niet aan sporten toekomen – komen de verenigingen daarom naar de wijk. Trainers van sportclubs komen kinderen na schooltijd opzoeken in hun eigen buurt, zodat ze toch kunnen sporten. Feyenoord ondersteunt de schoolsportverenigingen via het project Scoren op Zuid. Dit project is een samenwerking tussen Feyenoord, Deelgemeente Feijenoord en Rotterdam Sportsupport.

De eerste editie van de SSV Stadsderby Cup werd in april 2010 gespeeld. Die prijs werd toen gewonnen door SSV Zuid met 4-2. De voorwedstrijd tussen de SSV Zuid en SSV Noord begint aanstaande zondag om 14.30 uur en duurt twee keer twintig minuten. De aftrap van het duel tussen Feyenoord en Willem is om 16.30 uur.