Feyenoord O/17 dicht bij kampioenschap

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdag op bezoek bij FC Twente A1 met 0-1 gewonnen, door een treffer van Osama Rashid. In de uitwedstrijd tegen UNION kwam O/18 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. O/17 is door een 4-0 zege op Willem II/RKC B1 nog maar één zege verwijderd van het kampioenschap. O/16 verzuimde te winnen bij Fortuna Sittard B1 en bleef steken op een 1-1 gelijkspel. O/15 ontving PSV C1 en won overtuigend met 3-0. O/14 ging op bezoek bij PSV C2 hard onderuit; de Rotterdammers verloren met 5-1.
ONDER 19 DOET GOEDE ZAKEN IN STRIJD OM PLEK TWEE

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag het uitduel met FC Twente A1 met 0-1 gewonnen. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel had het moeilijk in Enschede, maar een vroege treffer van Osama Rashid zorgde ervoor dat de Rotterdammers met de winst aan de haal gingen.

‘We hebben vandaag een wezenlijke stap in de strijd om de tweede plaats gezet’, vertelde Van Gastel na de wedstrijd. ‘De titel is uit zicht, maar we blijven strijden voor het hoogst haalbare. In de drie resterende wedstrijden zullen we er alles aan doen om het seizoen als tweede te eindigen.’

De start van O/19 in Enschede was uitstekend. Het voetbal was goed en met snelle combinaties werd FC Twente in de beginfase overklast. Na zeven minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong via Rashid, die uit een vrije trap trefzeker was.

Feyenoord/Excelsior kon het goede spel niet lang volhouden. Na een kwartier zakte het spelpeil van de regerend landskampioen en leek de vermoeidheid op te spelen. Ook het goede spel van FC Twente zorgde ervoor dat O/19 steeds verder achteruit moest. De kracht om vooruit te spelen ontbrak bij de Rotterdammers.

Toch werd de thuisploeg niet echt gevaarlijk. Feyenoord/Excelsior stond wel onder constante druk, maar kansen gaven de Rotterdammers nauwelijks weg. Een paar keer kwamen de Tukkers gevaarlijk door over de flanken, maar het centrale verdedigingsduo Matthew Steenvoorden en Daan Smith was in vorm.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien: FC Twente was sterker en Feyenoord/Excelsior was niet bij machte om onder de druk van de Enschedeërs uit te komen. Ook na de rust leidde dat niet tot serieus gevaar voor het doel van doelman Michael Osseweijer.

O/19 kwam er nog twee keer gevaarlijk uit via invaller Mick van Buren, maar beide keren slaagde de spits er oog in oog met de doelman van FC Twente niet in te scoren.

FC Twente A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 0-1
7’ 0-1 Rashid

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; Rutten, Smith, M. Steenvoorden, Van Huijgevoort; Morais, Van den Engel, Rashid; Berkvens (66’ Isoufi), Schoonheijm (46’ Van Buren) en Velder (73’ Jansen).

DOELPUNTLOOS GELIJKSPEL ONDER 18 BIJ UNION A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft de uitwedstrijd tegen UNION A1 zaterdag met 0-0 gelijkgespeeld. De Nijmegenaren strijden nog volop om de play-offs om degradatie te ontlopen en koesterden daarom vanaf de start van het duel de gelijke stand. Omdat O/18 weinig geluk had, eindigde de wedstrijd doelpuntloos.

O/18, dat zich na het binnenhalen van het kampioenschap tot doel stelde het seizoen ongeslagen af te sluiten, slaagde er in de eerste helft niet in om het gebruikelijke niveau te halen. Doordat UNION vooral niet wilde verliezen, ontspon zich een ietwat gezapige wedstrijd.

In de laatste fase van de eerste helft herstelden de Rotterdammers zich en werd het tempo wat opgeschroefd. Dat leidde direct tot gevaar via Nick Geluk, maar de aanvaller trof de paal.

Het hogere tempo werd ook in de tweede helft vastgehouden en daardoor werd O/18 wat dreigender. UNION verdedigde met man en macht en hield de Rotterdammers met een handbalverdediging zo ver mogelijk bij het doel vandaan.

Feyenoord/Excelsior had het overgrote deel van het balbezit, maar de spelopvatting van de thuisploeg maakte voetballen bijna onmogelijk. Toen Joey van der Velden een spaarzaam gaatje in de defensie van de Nijmegenaren vond en kon uithalen, werd zijn inzet ternauwernood van de doellijn gehaald.

Het gelijkspel betekende voor de Rotterdammers pas het tweede puntenverlies van het seizoen.

‘Je hebt wel eens dat de bal er echt niet in wil’, zei trainer Jan Gösgens na afloop. ‘Daar moet je niet te lang bij stilstaan. Ik verwijt mijn ploeg ook niets. We hebben nog twee wedstrijden voor de boeg en daarin blijft ons streven om ongeslagen te blijven.’

UNION A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 0-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:
Struis; Scholman (60’ Y. van Deelen), Van Oosten, Samsey, J. van Deelen; Agatowski, Triel (70’ Cornelissens), J. Steenvoorden (80’ Van der Laan); Van der Velden, Blij en Geluk.

ONDER 17 NA ZEGE OP WILLEM II/RKC B1 DICHT BIJ TITEL

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag het thuisduel met Willem II/RKC B1 eenvoudig met 4-0 gewonnen. De Rotterdammers kunnen dinsdag op bezoek bij ADO Den Haag B1 de titel pakken. Bij winst is de ploeg van trainer Cor Adriaanse sowieso kampioen, bij een ander resultaat zijn de uitslagen van Ajax B1 en PSV B1 nog van belang. Ook beide concurrenten spelen dinsdagavond.

‘Dit gaan we niet meer laten liggen’, blikte Adriaanse alvast vooruit op het kampioensduel. ‘Vandaag ging het eigenlijk heel gemakkelijk. We zijn geen moment in de problemen geweest en hebben gedaan wat we moesten doen. We misten een paar vaste krachten, maar de invallers hebben uitstekend gespeeld.’

O/17 miste onder andere Nathan Ake, die afgelopen week een blindedarmoperatie onderging en Joey Sleegers, die met rugklachten kampt. Tijdens het duel bleek uit niets dat de Rotterdammers in een aangepaste formatie speelden. Willem II/RKC werd vanaf het begin van de wedstrijd onder druk gezet en de bezoekers werden daardoor nauwelijks gevaarlijk.

Feyenoord/Excelsior daarentegen liet zich veelvuldig zien voor het doel van de Brabanders. Na een kwartier spelen leverde dat voor het eerst iets op. Een goede aanval van achteruit werd besloten met een prima voorzet van Jean-Paul Boëtius die door Anass Achahbar op schitterende wijze in één keer achter de doelman van Willem II/RKC werd geschoten: 1-0.

Niet veel later was ook de tweede Rotterdamse treffer een feit. Boëtius profiteerde van de ruimte die linksback Lucas Woudenberg met een loopactie creëerde en schoot binnen.

In de tweede helft liep O/17 verder uit. Eerst was het Achahbar die uit een hoekschop van Tonny Trindade de Vilhena trefzeker was en kort daarop waren de rollen omgedraaid toen De Vilhena zelf scoorde en Achahbar aangaf.

Met nog twee duels te gaan, heeft Feyenoord/Excelsior een voorsprong van vijf punten op concurrenten Ajax en PSV.

Feyenoord/Excelsior O/17 – Willem II/RKC B1 4-0
16’ 1-0 Achahbar
23’ 2-0 Boëtius
50’ 3-0 Achahbar
60’ 4-0 De Vilhena

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Gomez Niëto, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Thong (70’ Dekker), Dercks, Trindade de Vilhena (70’ Olijfveld); Maatsen (58’ Janssen), Achahbar en Boëtius.

ONDER 16 DOET ZICHZELF TEKORT BIJ FORTUNA SITTARD B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag op bezoek bij Fortuna Sittard B1 met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Gaston Taument kreeg veel kansen op de winst, maar slaagde er niet in de Limburgers te verslaan. De Rotterdammers zijn met nog één wedstrijd op het programma verzekerd van de vierde plek op de ranglijst.

O/16 moest in Sittard spelen op een dramatisch veld. De grasmat was keihard en bemoeilijkte daarom het voetballen voor beide partijen. Ondanks de lastige omstandigheden probeerde Feyenoord/Excelsior verzorgd te voetballen. De Rotterdammers gingen fel van start en overrompelden daarmee de thuisploeg.

Er waren iets meer dan twintig minuten gespeeld toen zich de eerste grote kans voor O/16 aandiende. Jeff Hardeveld bereikte met een goede pass William Geyah Darjij, die net naast kopte. Een minuut later dacht Patrick Lopes Martins de Veiga de score te openen, maar de keeper van Fortuna lag goed in de weg.

Na een halfuur was het wel raak voor Feyenoord/Excelsior. Geyah Darjij werd na een hoekschop neergelegd in het strafschopgebied, waarna de spits zelf vanaf elf meter aanlegde en de toegekende strafschop raak schoot: 0-1.

Daarna stak een voor O/16 dit seizoen bekend probleem de kop op en vergaten de mannen van Taument de score uit de bouwen. Rick Kasdorp was na een slim doorgekopte bal van Geyah Darjij dichtbij, maar schoot tegen de doelman. Een schot van invaller Brandon Robinson raakte de lat.

Ondanks uitstekend keeperswerk, lukte het doelman Jay Jharie uiteindelijk niet zijn doel schoon te houden. In de laatste minuut belandde een vrije trap vanaf de zijkant in het strafschopgebied van de Rotterdammers en was het na een kluts voor het doel raak voor de thuisploeg. Vanaf de aftrap was Jesse Driebergen nog dicht bij de tweede treffer van O/16, maar zijn lobje kon door de keeper van Fortuna worden gevangen.

‘Het is steeds hetzelfde liedje’, zei Taument na het duel. ‘Over het spel en de inzet ben ik tevreden, maar we laten na om onszelf te belonen. Ook dit is weer onnodig puntenverlies.’

Fortuna Sittard B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 1-1
31’ 0-1 Geyah Darjij
79’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Jharie; Van de Ruit (72’ Dorand), Korporaal, Van Beek, Hardeveld; Kassels, Driebergen, Kasdorp; Thenu, Geyah Darjij (60’ Robinson) en Lopes Martins de Veiga.

VERRASSENDE WINST ZORGT VOOR MOOIE AFSLUITING ONDER 15

Voor Feyenoord/Excelsior onder 15 stond zaterdag het laatste competitieduel van het seizoen op het programma. In eigen huis won de ploeg van trainer Jeffrey Oost verrassend met 3-0 van PSV C1. O/15 sluit het seizoen af op de derde plaats, achter de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam en PSV.

In de eerste helft had Feyenoord/Excelsior het lastig met de bezoekers uit Eindhoven. PSV had het betere van het spel en zette O/15 veelvuldig onder druk. Dat een tegentreffer uitbleef was met name te danken aan een uitstekend optreden van doelman Tim van der Linden. Ook de prestatie van Jessie Proost was opvallend.

Proost startte tegen PSV voor het eerst als linksback. De middenvelder vulde die rol goed in en zorgde ervoor dat de topscorer van PSV, Zakaria Bakkali, niet in het spel voorkwam.

Ondanks het overwicht van de bezoekers kwam O/15 na zeventien minuten op voorsprong. Een dieptebal van Proost bereikte Gilberto Da Silva, die beheerst raak schoot.

Ook nadat de Rotterdammers op voorsprong waren gekomen, bleef PSV het betere van het spel houden. Feyenoord/Excelsior werd voor de rust niet meer gevaarlijk, al zorgden de watervlugge aanvallers Milton Klooster en Junior Albertus nog wel voor wat dreiging.

Een minuut na de pauze verdubbelde Albertus de score, nadat de doelman van PSV een schot van Klooster onvoldoende verwerkte. De tweede treffer gaf O/15 vertrouwen en zorgde ervoor dat er meer rust in het spel van de Rotterdammers kwam.

Twintig minuten voor tijd werd het duel beslist toen Robbert de Vos na een vrije trap van Caner Yalamoglu in de korte hoek raak schoot.

‘Het was zeker geen makkelijke wedstrijd’, beschouwde Oost na. ‘PSV was de betere ploeg, maar door fantastisch keeperswerk van Tim van der Linden en een goede prestatie van onze verdediging hebben we kunnen winnen.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – PSV C1 3-0
17’ 0-1 Da Silva
36’ 0-2 Albertus
50’ 0-3 De Vos

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Yalamoglu, El Baad, Knoester, Proost; Van der Pijl (55’ Hammouti), De Vos (60’ Korporaal), Manusama; Klooster, Albertus en Da Silva (45’ El Hankouri).

ONDER 14 HARD ONDERUIT BIJ PSV C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 is zaterdag op bezoek bij PSV C2 tegen een forse nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Rob Kurvers ging in Eindhoven met 5-1 enigszins geflatteerd onderuit. O/14 speelde na een rode kaart voor Marlon Slabbekoorn meer dan een helft met een man minder.

‘De scheidsrechter speelde een onnodig grote rol’, was Kurvers na afloop van mening. ‘Overigens niet alleen in ons nadeel, ook tegen PSV. Maar hij was ons op belangrijke momenten wel steeds niet goed gezind. We hebben desondanks goed gevoetbald. Het verschil was niet zo groot als de score doet vermoeden.’

De onvrede over de arbitrage werd bij Feyenoord/Excelsior al vlug opgewekt. Na vijf minuten opende PSV de score, met een treffer waaraan een stevige buitenspellucht zat.

Snel daarna herstelde O/14 zich en kwam het na een goed schot van Slabbekoorn op 1-1. Feyenoord/Excelsior speelde goed en creëerde een aantal behoorlijke kansen, maar een tweede treffer bleef uit. Binnen twintig minuten kwam PSV na een snelle uitbraak opnieuw op voorsprong.

Na een halfuur moesten de Rotterdammers verder met tien man, na een rode kaart voor Slabbekoorn. O/14 liet zich daardoor niet uit het veld slaan en bleef het eigen spelletje spelen. Het numerieke ondertal was aan het spel niet af te zien, maar toch liep de ploeg van Kurvers kort na rust tegen een nieuwe domper aan.

Verdediger Melvin Kingsale zat met een bloedende lip op de grond, maar de arbiter weigerde het spel daarvoor stil te leggen. PSV voetbalde door, met de derde Einhovense treffer tot gevolg. Drie minuten later werd het uit een vrije trap ook nog 4-1, waarop het verzet van Feyenoord/Excelsior definitief gebroken was.

In de slotfase kwam PSV zelfs op 5-1, nadat de bal van achter de achterlijn met de hand door een PSV-speler werd teruggebracht in het veld. De overtreding ontging de scheidsrechter, die het doelpunt toekende.

PSV C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 5-1
5’ 1-0 60’ 5-1
11’ 1-1 Slabbekoorn