Fanshop
Fanshop

SSV Stadsderby Cup prooi voor Zuid

Het team van Rotterdam-Zuid heeft zondagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II het duel om de SSV Stadsderby Cup gewonnen. De ploeg die was gestoken in een Feyenoord-tenue won met 5-1 van het team van Rotterdam-Noord, dat tenues van Sparta droeg. Feyenoord ambassadeur Gerard Meijer reikte na afloop van de wedstrijd op het veld van De Kuip een grote beker uit aan het winnende team, terwijl alle spelers van beide elftallen bovendien een klein exemplaar mee naar huis kregen. Tijdens de ereronde die volgde kregen de spelertjes van beide SSV-elftallen een groot applaus van alle toeschouwers die al in het stadion aanwezig waren.
De veertien spelers van het team van Rotterdam-Zuid zijn allemaal tussen de negen en elf jaar oud en lid van een schoolsportvereniging (SSV) die voetbal aanbiedt. Het team Zuid was samengesteld uit spelers van in totaal acht van deze SSV’s. ‘Alle coördinatoren van deze schoolsportverenigingen zijn gevraagd om jongens te selecteren die aan deze wedstrijd mee konden doen’, zei Bert de Vrieze, coördinator van SSV Beverwaard en zondag de coach van het elftal van Zuid. ‘Alle jongens die vandaag gespeeld hebben, hebben dat verdiend op basis van hun gedrag. Voor de wedstrijd heb ik het team verteld dat sportiviteit vandaag het belangrijkste was en daar heeft de ploeg zich ook keurig aan gehouden.’

De schoolsportverenigingen zijn in het leven geroepen omdat er in een aantal wijken in Rotterdam weinig of zelfs geen sportverenigingen zijn. In plaats van dat leerlingen grote afstanden moeten afleggen naar een sportvereniging – en daardoor misschien niet aan sporten toekomen – komen de verenigingen daarom naar de wijk. Trainers van sportclubs komen kinderen na schooltijd opzoeken in hun eigen buurt, zodat ze toch kunnen sporten. Feyenoord ondersteunt de schoolsportverenigingen via het project Scoren op Zuid. Dit project is een samenwerking tussen Feyenoord, Deelgemeente Feijenoord en Rotterdam Sportsupport.