Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 17 landskampioen!

Feyenoord/Excelsior onder 17 is dinsdagavond landskampioen bij de B-junioren geworden. De ploeg van trainer Cor Adriaanse klopte in Den Haag ADO B1 met 0-1 door een doelpunt van Anass Achahbar en is daardoor door de enige twee overgebleven concurrenten Ajax B1 en PSV B1 niet meer te achterhalen op de ranglijst. Het betekende alweer de vijfde landstitel in acht jaar voor de jeugdploeg van de Rotterdammers.

Feyenoord/Excelsior zette in Den Haag met het kampioenschap de kroon op een ijzersterk seizoen. Slechts drie keer wisten de Rotterdammers tijdens de huidige jaargang niet te winnen. ‘De jongens mogen trots zijn op zichzelf’, zei Adriaanse na afloop van de kampioenswedstrijd. ‘Ze hebben hier een jaar lang keihard voor gewerkt. Op onze titel valt niets af te dingen. We zijn de terechte kampioen.’Adriaanse startte zoals ieder jaar afgelopen zomer met een nieuwe ploeg en zag zijn spelers zich gaandeweg het seizoen steeds verder ontwikkelen. ‘Iedereen is gegroeid’, zei hij. ‘Kijk alleen maar naar het aantal spelers die door Feyenoord zijn vastgelegd en het feit dat er zoveel jongens bij Oranje onder 17 zitten. Dat zegt wel iets. Dit kampioenschap is hartstikke leuk, maar het gaat erom dat deze gasten zich nu blijven ontwikkelen. Want uiteindelijk leiden we op voor Feyenoord één.’De Rotterdamse jeugdploeg loopt niet alleen over van talent, maar is gedurende het seizoen ook nog eens een zeer hechte ploeg gebleken. Dat kwam tegen ADO Den Haag B1 na een uur spelen mooi tot uitdrukking, toen Achahbar na een onderschepping van Tonny Trindade De Vilhena het winnende doelpunt maakte. ‘Op dat moment liepen er drie jongens warm en samen met de rest van de bank sprongen ze bovenop de gasten op het veld’, zei Adriaanse. ‘Dat was mooi om te zien. Alle zeventien de spelers hebben hun bijdrage geleverd aan deze titel.’Na het laatste fluitsignaal brak er een groot feest los op het veld in Den Haag, maar laat zullen de Rotterdammers het niet maken dinsdagavond. ‘Morgen moeten die jongens allemaal weer neer school’, zei Adriaanse. ‘We gaan dit zeker vieren, maar het zal even zoeken worden naar een geschikt moment. Op Koninginnedag ben ik een groot deel van die gasten alweer kwijt omdat ze met Oranje onder 17 naar het Europees Kampioenschap in Servië gaan.’Voor wie het kampioenselftal in actie wil zien, is er aanstaande zaterdag een uitgelezen mogelijkheid. Die dag trappen de Rotterdammers om 12.00 uur op Varkenoord af voor de halve finale van de KNVB beker tegen Roda JC Kerkrade B1. ‘Nu het kampioenschap binnen is, is bekerwinst het volgende doel’, zei Adriaanse. Mocht de kersverse landskampioen erin slagen Roda te verslaan, dan wacht in de eindstrijd Ajax B1 als tegenstander.


ADO Den Haag B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 0-1
Scoreverloop:
60’ 0-1 Achahbar

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Gomez Nieto, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Thong, Dercks (67’ Sleegers), Trindade De Vilhena; Maatsen (65’Janssen), Achahbar (79’ Toorenburg) en Boëtius (80’ Ake).