Fanshop
Fanshop

Feyenoorders luisteren sportmiddag Sophia op

Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Luigi Bruins hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De drie Feyenoorders bezochten eerst gezamenlijk verschillende afdelingen, voordat zij als spelleider optraden bij een sportmiddag in de hal van het kinderziekenhuis. Tussendoor hadden ze nog een mooie verrassing voor de kinderen in het Sophia. Namens Feyenoord mochten de spelers een Feyenoord-voetbaltafel aanbieden, die een mooi plekje krijgt in de centrale hal.
De kinderen die deelnamen aan de sportmiddag konden hun ogen niet geloven toen de drie spelers van Feyenoord de hal binnenstapten. Zo zag de zevenjarige Dion tot zijn grote verrassing dat zijn idool Wijnaldum naar het ziekenhuis was gekomen. ‘We wisten helemaal niet dat zij vanmiddag zouden komen’, vertelde Dions moeder Mariëlle. ‘Maar Dion vindt het fantastisch. Hij is sinds afgelopen zomer helemaal gek van Feyenoord en is ook al een keer in het stadion geweest. Daar heeft hij zijn longen uit zijn lijf geschreeuwd. Dat hij vanmiddag nu zelf mag voetballen met de spelers is helemaal bijzonder.’Wijnaldum kon het al snel goed vinden met zijn grootste fan, al was hij tijdens de spelmiddag ook nog onder de indruk van het bezoek dat hij samen met Bruins en Fer bracht aan de verschillende afdelingen, waaronder de Intensive Care. ‘Het is voor mij de derde keer dat ik een bezoek breng aan het Sophia, dus ik wist wat me te wachten stond’, zei de aanvaller. ‘Maar het blijft bijzonder om hier te komen. Helemaal omdat ik nu zelf vader ben. Ik besef nu nog meer hoe gelukkig ik mag zijn dat mijn dochtertje gezond is. Het mooiste is hoe dankbaar de kinderen hier zijn. Dion was zo blij met mijn handtekening, dat is voor mij genoeg reden om hier te komen.’Even verderop in de centrale hal was Bruins leider bij een slalomparcours dat de kinderen konden afleggen, al bleek al snel dat zij liever gewoon een balletje wilden trappen met de middenvelder. Die was de moeilijkste niet en liet het parcours al snel voor wat het was. ‘Er zei net een moeder tegen mij dat haar zoon al de hele dag chagrijnig was, maar vrolijk werd toen wij op zijn kamer kwamen’, vertelde Bruins, die woensdagochtend voor het eerst weer een lichte buitentraining afwerkte sinds hij werd geopereerd aan een liesbreuk. ‘Dat zegt genoeg over de reden waarom we hier zijn.’‘Natuurlijk is het voor ons soms best aangrijpend als we op de afdelingen komen’, vervolgde hij. ‘We hebben flink wat kinderen gezien en gesproken op verschillende afdelingen en dat doet me zeker iets. Ik vond het wel leuk om te zien hoeveel van hen echt meeleven met ons en begonnen over de komende wedstrijd tegen PSV of over de play-offs. Dat geeft maar weer eens aan hoe Feyenoord leeft, ook hier in het Sophia.’

Alle kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis worden door Feyenoord uitgenodigd om de laatste wedstrijd van de competitie tegen N.E.C. in De Kuip te bezoeken. Rondom dat duel wordt de jaarlijkse Sophiadag georganiseerd, waarbij niet alleen honderden kinderen uit het kinderziekenhuis te gast zijn, maar ook een collecte wordt gehouden onder alle bezoekers ten bate van het Sophia.