Onder 19 speelt gelijk tegen Boca Juniors in Zwitserland

Feyenoord/Excelsior onder 19 is donderdagavond het Bellinzona toernooi in Zwitserland begonnen met een gelijkspel tegen Boca Juniors onder 19. In een prima wedstrijd van twee keer een halfuur was de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel met name in de eerste helft de sterkste ploeg, waarbij de Rotterdammers op voorsprong kwamen via een strafschop. Kort na rust maakte Boca Juniors op fraaie wijze de gelijkmaker: 1-1.
Van Gastel keek achteraf tevreden terug op het optreden van zijn ploeg. ‘We hebben de eerste helft goed gevoetbald en geen kans weggegeven’, zei de trainer, die zijn elftal na vijf minuten op voorsprong had zien komen. Nadat Shabir Isoufi een strafschop had verdiend, zorgde Mick van Buren vanaf elf meter voor de openingstreffer.

Feyenoord/Excelsior kwam in het vervolg van de eerste helft geen moment in problemen, maar moest kort na rust alsnog de gelijkmaker toestaan. Met een fraai afstandschot vanaf een meter of 25 kwam Boca Juniors op 1-1.

‘Boca gooide het in de tweede helft over een andere boeg, op zijn Zuid-Amerikaans’, blikte Van Gastel terug. ‘Als de scheidsrechter had gedaan wat hij moest doen, had hij twee spelers van hen een rode kaart gegeven. Mijn spelers zijn niet op de provocaties van de tegenstander ingegaan, dus dat hebben ze prima gedaan. Deze wedstrijd was een heel goede les wat dat betreft en daar zijn dit soort toernooien ook voor bedoeld. Vorig jaar verloren we nog met 4-0 van Boca, dus we hebben het dit keer prima gedaan.’

Onder 19 speelt vrijdagavond de tweede poulewedstrijd in Zwitserland. Tottenham Hotspur is dan de tegenstander.

Feyenoord/Excelsior onder 19 – Boca Juniors onder 19 1-1
5’ 1-0 Van Buren (strafschop)
33’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 19: Konijnenburg; Huijgevoort, Rutten, Smith, Van Deelen; Velder, Steenvoorden, Rashid; Van Buren, Van den Engel en Isoufi (52’Jansen).