Fanshop
Fanshop

Onder 19 speelt om vijfde plaats in Zwitserland

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft de poulefase op het internationale O/19-toernooi van Bellinzona in Zwitserland als derde afgesloten. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel won vrijdagavond met 1-0 van Tottenham Hotspur en ging zaterdagmiddag met 0-1 onderuit tegen FC Basel. Maandag spelen de Rotterdammers het duel om de vijfde plaats tegen Velez Sarsfield uit Argentinië.
Van Gastel was zaterdag na afloop van het duel met Basel ondanks het verlies content met het spel van zijn ploeg. ‘We hebben goed gespeeld. We hadden genoeg aan een gelijkspel om de halve finale te bereiken, maar dat is helaas net niet gelukt. Ik heb me erg gestoord aan de falende arbitrage. De scheidsrechters hebben een te grote invloed gehad tijdens dit toernooi.’

Daarmee doelde Van Gastel onder meer op het uit het veld sturen van Kevin Jansen, die in de slotfase van het duel met Basel om onduidelijke redenen zijn tweede gele kaart kreeg. Vlak daarvoor was een schandalige overtreding op diezelfde Jansen slechts met een gele kaart bestraft.

Feyenoord/Excelsior had het betere van het spel tegen Basel en gaf geen kansen weg. Toch gingen de Zwitsers met de winst aan de haal, nadat een afstandschot twintig minuten voor tijd achter doelman Niels Konijnenburg in het doel verdween.

Vrijdagavond speelden de Rotterdammers in Bellinzona tegen Tottenham Hotspur. Over dat treffen was Van Gastel minder tevreden. ‘In die wedstrijd hebben we slecht gespeeld. Het was broeierig warm, tegen het benauwde aan en er lukte weinig bij ons. Maar we wonnen toch. Daarmee is alles over die wedstrijd gezegd.’

Mathew Morais bezorgde O/19 de zege tegen de Engelsen door een treffer in de laatste minuut van de wedstrijd. De middenvelder schoot de bal van binnen het zestienmetergebied onhoudbaar in de bovenhoek.

Tottenham Hotspur O/19 - Feyenoord/Excelsior O/19 0-1
Scoreverloop:
59’ 0-1 Morais

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 19 tegen Tottenham: Osseweijer; Kruithof, Wijmer, Smith (31’ Van Huijgevoort), De Vries; Jansen, Morais, M. Steenvoorden (43’ Rashid); Van den Engel (31’ Van Buren), Schoonheijm en Velder (48’ J. van Deelen).

Feyenoord/Excelsior O/19 – FC Basel O/19 0-1
Scoreverloop:
40’ 1-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 19 tegen FC Basel: Konijnenburg; J. van Deelen, Rutten, Smith, De Vries; Jansen, Rashid, Kruithof (50’ Morais); Van den Engel, Van Buren en Schoonheijm.