Feyenoord/Excelsior onder 17 bereikt bekerfinale

Feyenoord/Excelsior O/17 heeft zich zaterdag door een 4-1 zege op Roda JC B1 geplaatst voor de finale van het bekertoernooi. Daarin treffen de Rotterdammers Ajax B1, dat zich ten koste van FC Twente B2 plaatste voor de eindstrijd. O/16 oefende op eigen veld tegen De Graafschap B1 en won met 2-0, door goals van Brandon Robinson en William Geyah Darjij.
DUBBEL IN ZICHT VOOR ONDER 17 NA WINST OP RODA JC B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag de finale van het bekertoernooi bereikt door in de halve finale Roda JC B1 met 4-1 te verslaan. De ploeg van trainer Cor Adriaanse sloot daarmee de week, waarin het eerder kampioen werd, in stijl af.

In de eerste helft leken de Rotterdammers met het hoofd nog iets te veel in de kampioenssferen. Het voetbal was niet goed en de felheid ontbrak bij Feyenoord/Excelsior. Ondanks het feit dat O/17 veel ruimte weggaf, kwam het niet in de problemen.

Binnen een kwartier kwamen de Rotterdammers wel op voorsprong via Lucas Woudenberg, nadat Joey Sleegers de bal goed terug legde. Het doelpunt inspireerde O/17 niet tot beter spel. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Karim Rekik beging in zijn eigen strafschopgebied een overtreding, waarna Roda vanaf elf meter op gelijke hoogte kwam.

Na de pauze leek Feyenoord/Excelsior pas te beseffen dat er een finaleplaats op het spel stond en gingen de mannen van Adriaanse hun eigen spel spelen. Het voetbal werd beter en O/17 was in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij. Vijf minuten na rust wierp dat al zijn vruchten af met de 2-1 van Anass Achahbar.

Drie minuten later bracht Jean-Paul Boëtius de stand met een fraaie individuele actie op 3-1. De voorsprong van O/17, dat het spel dicteerde, kwam niet meer in gevaar en toen Joey Sleeegers na 66 minuten uit een strafschop de 4-1 binnen schoot was het duel definitief beslist.

Adiaanse was na afloop blij met het bereiken van de finale, maar was ontevreden over het spel dat zijn ploeg voor de rust liet zien: ‘Dat was gewoon niet goed. Vooraf waarschuw je die jongens nog: blijf scherp, we zijn er nog niet met het binnenhalen van de titel. Ook die beker willen we graag pakken. In de finale treffen we nu Ajax. Dat zijn de leuke wedstrijden.’

Feyenoord/Excelsior O/17 – Roda JC B1 4-1
13’ 1-0 Woudenberg
18’ 1-1 (strafschop)
45’ 2-1 Achahbar
48’ 3-1 Boëtius
66’ 4-1 Sleegers

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17:  De Jong; Gomez Niëto, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Thong, Dercks (60’ Ake), Sleegers; Boëtius (71’ Driebergen), Achahbar (71’ Maatsen) en Olijfveld (56’ Toorenburg).

ONDER 16 WINT OEFENDUEL MET DE GRAAFSCHAP B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag een oefenduel met De Graafschap B1 met 2-0 gewonnen. De ploeg van trainer Gaston Taument, waarin twee Ghanese stagespelers hun opwachting maakte, kende geen problemen tegen de ploeg uit Doetinchem.

‘De omstandigheden waren door de warmte zwaar en de jongens waren wat vermoeid, maar ondanks dat hebben we heel aardig gespeeld’, reageerde Taument op de oefenzege. ‘We spelen pas weer op 7 mei een officiële wedstrijd, dus dit soort oefenwedstrijden zijn erg nuttig.’

De wedstrijd tussen de nummer twee van de eerste divisie A, De Graafschap en de nummer vier van de eerste divisie B, Feyenoord/Excelsior, vond op Varkenoord plaats onder een hete voorjaarszon. De Rotterdammers slaagden er ondanks de warmte goed in om de tegenstander onder druk te zetten en geconcentreerd te spelen.

In de dertiende minuut mocht Brandon Robinson vanaf de strafschopstip aanleggen voor de eerste Rotterdamse treffer, omdat de Ghanese stagespeler Yannick was gevloerd in het strafschopgebied. Robinson faalde niet en bracht zijn ploeg op 1-0.

Op slag van rust werd het 2-0 voor O/16. Rick Dekker stak de bal met veel gevoel door de verdediging van De Graafschap heen en bereikte William Geyah Darjij. De aanvaller bleef uiterst koel en speelde de bal door de benen van de doelman in het doel.

In de tweede helft bleef Feyenoord/Excelsior geconcentreerd spelen, maar zonder nog echt gevaarlijk te worden.  Zelf kwam O/16, met invallers Maarten de Fockert, Jurensley Dorand en Silgio Thenu in de ploeg, geen moment meer in de problemen.

Feyenoord/Excelsior O/16 – De Graafschap B1 2-0
13’ 1-0 Robinson (strafschop)
40’ 2-0 Geyah Darjij

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16:  Jharie (41’ De Fockert); Korporaal, Cabral (50’ Dorand), Van Beek, Hardeveld; Bernard, Dekker, Go; Yannick, Robinson en Geyah Darjij (60’ Thenu).