Fanshop
Fanshop

Overzicht: de kanshebbers op de achtste plaats

Met nog twee competitiewedstrijden te gaan heeft Feyenoord nog maar één punt achterstand op de nummer acht op de ranglijst, de positie die recht geeft op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. De Rotterdammers deden de afgelopen weken goede zaken met overwinningen op achtereenvolgens FC Utrecht, Willem II en PSV, maar zijn bij het slot van de competitie nog afhankelijk van de directe concurrenten Utrecht en Heracles Almelo om daadwerkelijk een plek in de play-offs af te dwingen. Een overzicht met het oog op de laatste twee beslissende rondes van de competitie.
FC Utrecht
Positie op de ranglijst: 8
Punten: 44
Doelsaldo: 49 – 47
Tot aan afgelopen zondag maakte FC Utrecht een zeer matige reeks mee, waarin vier competitiewedstrijden op rij werden verloren, waaronder tegen Feyenoord. De club uit de Domstad zag daardoor de directe concurrenten voor de achtste plaats, Heracles Almelo en Feyenoord, hard inlopen op de ranglijst, maar boekte zondag tegen Vitesse voor het eerst in meer dan een maand weer een overwinning. Die zege was broodnodig, want FC Utrecht houdt dankzij de drie punten de achtste plaats in handen, al is het gat met Heracles en Feyenoord inmiddels geslonken tot één punt. De ploeg van trainer Ton du Chatinier heeft daarbij een iets beter doelsaldo dan Feyenoord, al is het verschil slechts twee doelpunten.
Resterend programma:
1 mei: Excelsior – FC Utrecht
15 mei: FC Utrecht – AZ
 
Heracles Almelo
Positie op de ranglijst: 9
Punten: 43
Doelsaldo: 60 – 55
Heracles Almelo is al het hele seizoen een stabiele middenmoter, die met name na de winterstop haar sterkste wedstrijden heeft gespeeld. De ploeg van trainer Peter Bosz heeft het al het hele jaar lastig tegen de traditioneel grotere clubs, maar laat daarnaast tegen de op papier mindere tegenstanders zelden punten liggen. Via een 2-0 overwinning op De Graafschap afgelopen zaterdag bleef Heracles volop in de race om een ticket voor de play-offs. De ploeg heeft één punt minder behaald dan FC Utrecht, maar beschikt wel over het beste doelsaldo van de drie clubs die strijden om de achtste plaats.
Resterend programma:
1 mei: NAC Breda – Heracles Almelo
15 mei: Heracles Almelo – ADO Den Haag
 
Feyenoord
Positie op de ranglijst: 10
Punten: 43
Doelsaldo: 50-50
Feyenoord is de afgelopen weken bezig aan een indrukwekkende inhaalrace op de ranglijst. De Rotterdammers maakten maarliefst dertien doelpunten in de afgelopen drie wedstrijden, waarin achtereenvolgens FC Utrecht, Willem II en PSV werden verslagen. In de afgelopen elf wedstrijden wist de ploeg van Mario Been 23 punten binnen te slepen, een gemiddelde dat over een heel seizoen gemeten genoeg was geweest voor een plek in de huidige top drie. Na de zege op PSV heeft Feyenoord dit seizoen precies evenveel doelpunten gemaakt als tegen gekregen, waarbij de Rotterdammers vastbesloten zijn om er in de laatste twee wedstrijden voor te zorgen dat het doelsaldo alsnog positief uitvalt.
Resterend programma:
1 mei: VVV-Venlo – Feyenoord
15 mei: Feyenoord – N.E.C.