Fanshop
Fanshop

Feyenoord hofleverancier voor EK-selectie Oranje onder 17

Feyenoord is hofleverancier van de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar. In totaal ontvingen zeven spelers van Feyenoord/Excelsior een uitnodiging van KNVB-coach Wim van Zwam voor het EK dat begin mei in Servië wordt gespeeld, te weten Anass Achahbar, Jean-Paul Boëtius, Boy de Jong, Nathan Ake, Terence Kongolo, Karim Rekik en Tonny Trindade de Vilhena. De Feyenoorders Jordy Toorenburg en Joey Sleegers staan de op standby-lijst voor het toernooi.
Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar komt tijdens het Europees kampioenschap uit in groep B tegen Duitsland, Tsjechië en Roemenië. Groep A bestaat uit gastland Servië, Denemarken, Frankrijk en titelverdediger Engeland. Het EK voor spelers onder 17 jaar vindt plaats van 3 tot en met 15 mei. Nederland speelt zijn groepswedstrijden op 3, 6 en 9 mei in Smederevo en Belgrado. De nummers een en twee van beide groepen gaan door naar de knock-outfase. Het Karadjordje Stadion in Novi Sad is de locatie van de halve finales op 12 mei en de finale op 15 mei. De UEFA maakt het definitieve speelschema in een later stadium bekend.

Naast de Europese titel zijn er tijdens het EK ook tickets te verdienen voor het wereldkampioenschap. De beste drie landen van beide poules plaatsen zich voor het mondiale eindtoernooi, van 18 juni tot en met 10 juli in Mexico.