Beloften besluiten competitie met monsterscore

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond de eredivisie voor beloftenelftallen met een monsterscore tegen Jong Helmond Sport afgesloten. Op de laatste speeldag werden de Brabanders op Woudestein met liefst 7-0 verslagen. Onder meer Ricky van Haaren vond in Kralingen het net namens de Rotterdammers. De ploeg van trainer André Hoekstra eindigt de competitie op de vijfde plaats en speelt later dit seizoen nog de bekerfinale tegen Jong Vitesse/AGOVV. De speeldatum en de locatie van de eerder in Waalwijk verboden eindstrijd worden in een later stadium bekendgemaakt.
Jong Feyenoord/Excelsior kwam dinsdagavond tegen het reeds gedegradeerde Jong Helmond Sport geen moment in de problemen. De Brabanders wisten de eerste helft geen kans te creëren. Zonder groots te spelen werd de thuisploeg wel meerdere malen gevaarlijk en werd de rust gehaald met een comfortabele 3-0 voorsprong.

Benjamin Baltes opende al na ruim vijf minuten de score door op aangeven van András Simon de bal in de verre hoek te draaien. Na een half uur spelen kwam Jong Feyenoord/Excelsior op 2-0 door een eigen doelpunt van Wesley Burhenne. De Helmond-verdediger klopte zijn eigen doelman door een voorzet van Marley Berkvens ongelukkig in eigen doel te koppen.

Hoogtepunt van de eerste helft was de 3-0 van de voet van Van Haaren. De jeugdinternational zocht aan de rechterkant van het strafschopgebied de combinatie met Simon en krulde de bal vervolgens buiten bereik van de Helmond-doelman in de verre hoek.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. De thuisploeg hield achterin de rijen gesloten en voetbalde zich rustig naar een steeds grotere voorsprong. Adnan Alisic was twee keer trefzeker. Eerst na een uur spelen door een goede diepe bal van Tim Eekman langs de Brabantse doelman te tikken. Zeven minuten later tilde de middenvelder de tussenstand naar 6-0, nadat eerder Simon op aangeven van Baltes al voor het vijfde doelpunt had gezorgd.

Johnny Triel kende na zeventig minuten een heerlijke entree op het veld. De jeugdspeler stond slechts enkele seconden binnen de lijnen toen hij met zijn eerste balcontact de bal uit de lucht ineens hard en hoog in het doel schoot: 7-0.

De Rotterdammers kregen in het restant van de wedstrijd nog kansen te over om de dubbele cijfers te halen, maar gescoord werd er niet meer.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Helmond Sport 7-0
6’ 1-0 Baltes
31’ 2-0 Burhenne (eigen doelpunt)
37’ 3-0 Van Haaren
59’ 4-0 Alisic
64’ 5-0 A. Simon
67’ 6-0 Alisic
70’ 7-0 Triel

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Eekman, Van Steensel, Auassar, Waisapy; Van Haaren, Baltes, Alisic (69’ Y. van Deelen) ; Van der Velden, A. Simon (69’ Blij) en Berkvens (69’ Triel) .