Fanshop
Fanshop

Bekerfinale voor beloften 16 mei a.s. op Het Kasteel

De KNVB bekerfinale voor beloften tussen Jong Feyenoord/Excelsior en Jong Vitesse/AGOVV wordt gespeeld op maandag 16 mei om 19.00 uur in het stadion van Sparta Rotterdam. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op maandag 2 mei in het stadion van RKC Waalwijk. De burgemeester van Waalwijk besloot vorige week donderdag echter de finale te verbieden. De bond heeft naar aanleiding van deze beslissing noodgedwongen overleg gepleegd met alle betrokken partijen. Hieruit bleek Het Kasteel in Rotterdam de meest passende oplossing voor de bekerfinale voor beloften te zijn.
Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB: 'Helaas zijn wij genoodzaakt voor de beloften bekerfinale uit te wijken naar een andere stad en dus een ander stadion. Aanstaande maandag is dan ineens wel erg kort dag als het gaat om wedstrijdorganisatie. Vanzelfsprekend is het zaak om constructief overleg te plegen met alle betrokken partijen en de wedstrijd zo gedegen mogelijk voor te bereiden. Daarnaast is er gezocht naar neutraal terrein: een ander stadion en een ander veld, daar gaat het om. Voor de KNVB was het van groot belang dat de circa 4.000 supporters uit Rotterdam die in eerste instantie hun enthousiasme getoond hebben, nu alsnog kunnen komen. We willen immers ook de beloftenfinale voor een zo groot mogelijk publiek spelen. Dat geldt overigens ook voor de supporters uit Gelderland; de afstand is voor hen ook te bereizen. Het is een passende oplossing in een vervelende situatie. Wij hopen dat de finale nu alsnog een heus bekerfeest zal worden.'

Meer informatie over ticketing en eventuele restitutiemogelijkheden volgt aanstaande vrijdag op KNVB.nl. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.