Fanshop
Fanshop

Scheurtje in buitenmeniscus Bart Schenkeveld

Bart Schenkeveld heeft dinsdag in het Erasmus MC een kijkoperatie ondergaan. Daarbij heeft orthopedisch chirurg Heijboer een scheurtje in de buitenmeniscus van de Feyenoorder geconstateerd. Schenkeveld, die herstellende is van een afgescheurde kruisband, zal door de kwetsuur dit seizoen niet meer op het veld te bewonderen zijn.
Bart Schenkeveld raakte al tijdens de allereerste training van het seizoen ernstig geblesseerd. De verdediger scheurde destijds een kruisband af. De revalidatie van het gewricht verliep voorspoedig, maar een aantal weken geleden hield Schenkeveld aan een overstrekking nieuwe knieklachten over. Omdat die klachten aanhielden, werd besloten tot een kijkoperatie.

‘Dokter Heijboer heeft dinsdag kunnen constateren dat met die kruisband alles gelukkig prima in orde is’, aldus René Dannenburg, coördinator van de medische staf. ‘Dit is natuurlijk een tegenvaller, maar het verandert niets aan de prognose dat Bart er straks bij het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewoon weer bij kan zijn.’