Fanshop
Fanshop

Feyenoord speelt tegen VVV-Venlo in nieuwe uittenue

Feyenoord treedt aanstaande zondag tijdens het uitduel met VVV-Venlo aan in het nieuwe uittenue voor het seizoen 2011/2012. De Rotterdammers verschijnen in De Koel aan de aftrap in het lichtblauwe shirt dat eerder dit seizoen tijdens de SupportersAvond werd gepresenteerd tijdens een Puma-modeshow die werd gelopen door aanvoerder Ron Vlaar en reservecaptain Leroy Fer.
Supporters hebben de kans het tenue reeds enkele dagen voor aanvang van de wedstrijd in Venlo aan te schaffen. De verkoop van het volledige tenue start aanstaande vrijdag in de Feyenoord FanShops, online en in de betere sportzaken door heel Nederland. Momenteel is het bij online verkoop niet mogelijk om leden van Het Legioen en Kameraadjes tien procent korting te geven. Feyenoord komt supporters tegemoet door geen verzendkosten te rekenen bij aankoop van het nieuwe uitshirt of uittenue.

Het uittenue voor komend seizoen is gebaseerd op het tenue waarin Feyenoord bijna vijftig jaar geleden een wedstrijd speelde tegen Ajax in De Kuip. Tijdens dat duel op 2 september 1962 (1-1) droeg Feyenoord een lichtblauw reserveshirt, met een rood-witte kraag. Evenals het shirt uit 1962 heeft ook het nieuwe uitshirt een V-hals. De kraag is in tegenstelling tot het shirt van vijftig jaar terug zwart, waarbij twee diagonale lijnen in de kleuren rood en zwart aan het shirt zijn toegevoegd.