Kampioen Onder 17 besluit competitie met zege op PSV

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft donderdagavond de competitie afgesloten met een 3-0 overwinning op PSV B1. De ploeg van Cor Adriaanse, die al kampioen is in de eredivisie voor B-junioren, sluit daarmee de competitie af met acht punten voorsprong op PSV en tenminste vijf punten op achtervolger Ajax, dat één wedstrijd minder gespeeld heeft. Voor Feyenoord/Excelsior onder 18 stonden donderdagavond de laatste negen minuten van de uitwedstrijd tegen De Treffers A1 op het programma. Dat duel werd in november van vorig jaar bij een 0-1 tussenstand gestaakt na een incident met de trainer van de thuisploeg. De Rotterdammers reisden voor het restant van de wedstrijd af naar Groesbeek, waar de bezoekers nog eenmaal wisten te scoren. Het duel gaat daardoor met een 0-2 eindstand de boeken in.
ONDER 17 BOEKT RUIME OVERWINNING OP PSV B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 sloot donderdagavond de competitie uitstekend af met een ruime zege op PSV. Dankzij twee doelpunten van Joey Sleegers en één van Anass Achahbar werd het op Varkenoord 3-0 voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse. Onder 17 besluit de competitie met 58 punten uit 22 wedstrijden.

Onder 17 had donderdag al vroeg in de wedstrijd een voorsprong te pakken. Na ruim vijf minuten stond Robbert Olijfveld met een fraaie actie aan de basis van de openingstreffer, die op naam kwam van Joey Sleegers. De middenvelder, die afgelopen zondag zijn eerste profcontract tekende bij Feyenoord, schoot beheerst binnen. Krap een halfuur later herhaalde Sleegers dit kunstje, na een prima steekpass van achteruit. Daarmee bepaalde de jeugdinternational direct de ruststand.

Ook in de tweede helft kwam Onder 17 geen moment in problemen. In de slotminuut liep de ploeg zelfs nog uit naar 3-0 via Anass Achahbar. De spits rondde prima af, nadat hij de diepte in was gestuurd door Dalian Maatsen.

‘Een verdiende overwinning’, concludeerde Adriaanse na afloop. ‘Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar het is lekker om met deze cijfers van een concurrent te winnen. Bovendien besluiten we op deze manier met een goed gevoel de competitie.’

In totaal zeven spelers van Feyenoord/Excelsior onder 17 vertrekken aanstaande zaterdag met Oranje onder 17 naar Servië, waar de eindronde van het EK wordt gespeeld. De finale van dat toernooi vindt plaats op zondag 15 mei. Op zaterdag 21 mei speelt Feyenoord/Excelsior onder 17 de bekerfinale tegen Ajax B1. ‘We hebben dus nog wat om naar uit te kijken’, besloot Adriaanse.

Feyenoord/Excelsior onder 17 – PSV B1 3-0
7’ 1-0 Sleegers
35’ 2-0 Sleegers
80’ 3-0 Achahbar

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: Franken; Gomez Nieto, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Dercks (72’ Dekker), Ake, Sleegers; Boëtius (65’ Maatsen), Achahbar en Olijfveld (52’ Toorenburg)

ONDER 18 LOOPT VERDER UIT TEGEN DE TREFFERS

Onder 18 had donderdagavond een flinke busrit achter de rug, voordat er in Groesbeek afgetrapt kon worden voor nog geen tien minuten voetbal. Waar de Rotterdammers in november in tachtig minuten tijd met moeite op een 0-1 voorsprong waren gekomen, was de ploeg donderdag heer en meester tegen de Treffers. Met een elftal dat op diverse posities gewijzigd was ten opzichte van de eerste tachtig minuten, werden verschillende grote kansen afgedwongen, waarvan er uiteindelijk in de slotminuut één werd benut door Joey van der Velden. ‘Maar we hadden ook uit kunnen lopen naar 0-4 of 0-5’, zei trainer Jan Gösgens na afloop. ‘We hebben vandaag twee uur in de file gestaan om in Groesbeek te komen, maar dat is gelukkig niet voor niets geweest. We blijven ongeslagen in de competitie, dus dat is prettig.’ Feyenoord/Excelsior onder 18 werd begin deze maand al kampioen.

De Treffers A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 0-2
5’ 0-1 Cornelissens
90’ 0-2 Van der Velden

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:
Struis; Scholman, Van Oosten, Van der Laan, Y. van Deelen; Agatowski, Berkvens, Steenvoorden; Thriel, Van der Velden en Geluk.

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18 tijdens eerste tachtig minuten op 6 november 2011: Spanjaart (46’ Osseweijer); Samsey, Van Oosten, Blokland, Y. van Deelen; Agatowski, Van der Velden, Blij (75’ Scholman); Toorenburg (46’ Van der Laan), Cornelissens en Berkvens.