Feyenoord bewijst zichzelf slechte dienst in Venlo

Feyenoord is er zondagmiddag niet in geslaagd de overtuigend gewonnen kraker tegen PSV van vorige week een passend vervolg te geven. De ploeg van trainer Mario Been speelde tegen VVV-Venlo een moeizame wedstrijd en ging uiteindelijk door een aantal messcherpe counters van de thuisploeg met 3-2 onderuit. Georginio Wijnaldum en Luc Castaignos tekenden beiden voor hun veertiende treffer van het seizoen. Ondanks de nederlaag behoudt Feyenoord een kleine kans op een plaats in de play-offs, aangezien FC Utrecht onderuit ging op bezoek bij Excelsior.

Voorafgaand aan de wedstrijd nam Patrick Paauwe – in de winterstop gestopt als speler van VVV-Venlo – officieel afscheid als profvoetballer. De oud-Feyenoorder zag de club waarmee hij in 2002 de UEFA Cup won vervolgens vanaf de tribune een moeizame eerste helft spelen. De Rotterdammers misten in De Koel het gif dat een week eerder nog de basis van het succes tegen PSV was geweest.

Dat kwam nog het beste tot uitdrukking bij de 1-0 van Ahmed Musa tien minuten voor de rust. Feyenoord verloor op het middenveld drie duels achter elkaar, waarna Michael Uchebo een vrije doortocht naar het doel van Erwin Mulder had. De Nigeriaan passeerde met een schuiver de Feyenoord-sluitpost, zag Bruno Martins Indi voor de doellijn redding brengen, waarna Musa in de rebound alsnog de trekker overhaalde.

Ondanks het fletse spel kreeg Feyenoord wel degelijk mogelijkheden tijdens de eerste helft. Marcel Meeuwis probeerde het in de openingsfase met een schot in de korte hoek, waar Luc Castaignos na een kwartier spelen een pass van Diego Biseswar niet goed meekreeg waardoor zijn schot uiteindelijk kracht miste.

Georginio Wijnaldum mocht vlak voor de openingstreffer nog vrij voor Dennis Gentenaar aanleggen, maar de inzet van de jeugdinternational kon de VVV-doelman niet verontrusten.

In de tweede helft was het spel van Feyenoord nog steeds niet hoogstaand, maar werd het wel gevaarlijker dan voor de rust. Zo stelde André Bahia met een kopbal uit een corner Gentenaar op de proef en probeerde Wijnaldum het eveneens met een kopbal en een schot uit de tweede lijn. Bij die laatste inzet wist Gentenaar maar ternauwernood een treffer te voorkomen, maar de doelman was na 66 minuten alsnog geklopt toen Wijnaldum een voorzet van Biseswar langs hem kopte: 1-1.

Direct na de gelijkmaker was Biseswar zelfs dicht bij de tweede treffer, maar zijn schot eindigde op de lat. Feyenoord bleef zoeken naar de voorsprong, maar kreeg uiteindelijk via wederom een counter een tegentreffer te verwerken. Andermaal was het Musa die een tegenstoot onder aanvoering van Uchebo afrondde.

Feyenoord liet de kop niet hangen na deze fikse tegenslag en kwam al snel via Castaignos op gelijke hoogte, maar binnen enkele minuten nam de thuisploeg weer de leiding. Dit keer was het Musa die Uchebo een niet te missen kans gaf: 3-2.

De ploeg van Been probeerde het in de slotfase nog wel in De Koel, maar verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van invaller Soren Larsen kwam het niet meer.

VVV-Venlo – Feyenoord 3-2