Fanshop
Fanshop

Duel met N.E.C. in teken van Sophia Kinderziekenhuis

Het laatste eredivisieduel van het seizoen op zondag 15 mei met N.E.C. staat traditiegetrouw in het teken van het Kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia. Die dag zijn honderden patiëntjes van het Rotterdamse kinderziekenhuis samen met hun ouders of verzorgers te gast in De Kuip om de wedstrijd tegen de Nijmegenaren vanaf de tribunes te bekijken. Kinderen die niet in staat zijn plaats te nemen op de supportersvakken, bekijken het duel vanuit de Business Units. Daarnaast zijn alle wedstrijdmascottes, vlaggenkinderen en referee-escortes kinderen van het Sophia.
Vanaf twee uur voor de wedstrijd wordt onder alle bezoekers van de wedstrijd een collecte gehouden. Van het opgebrachte geld wordt een nieuwe versie van het voorleesboekje ‘Een kikker in het ziekenhuis’ gemaakt en gedrukt. Ouders kunnen met dit voorleesboekje hun kinderen in alle rust voorbereiden op een bezoek aan het ziekenhuis.
 
Een kind dat naar het ziekenhuis moet voor opname, kan angstig en onzeker zijn over wat er staat te gebeuren. Goede voorlichting maakt het onbekende voorspelbaar en vermindert daarmee onzekerheid en angst. Het voorkomt onrealistische fantasieën. Bovendien is een kind dat op de hoogte is wat er gaat gebeuren en ook begrijpt waarom, gemotiveerder om bijvoorbeeld een ingreep of behandeling te ondergaan. Ouders spelen een belangrijke rol bij het voorbereiden van hun kind op de ziekenhuisopname. Zij weten als geen ander hoe hun kind de dingen die verteld worden, begrijpt en verwerkt.
 
Stadionspeaker Peter Houtman maakt tijdens de wedstrijd het bedrag bekend dat is opgehaald met de collecte. Dit bedrag zal ook op deze website worden gepubliceerd.
 
De samenwerking tussen Feyenoord en het Kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia bestaat sinds augustus 2003. Feyenoord probeert op diverse manieren het leven van zieke kinderen op een leuke manier te veraangenamen. Een van de onderdelen van deze samenwerking is de jaarlijkse Sophia Dag. Daarnaast heeft het Erasmus MC Sophia aan het begin van ieder seizoen de primeur van de presentatie van de nieuwe selectie.