Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Vijf Feyenoorders in voorselectie Jong Oranje

Feyenoord is met vijf spelers vertegenwoordigd in de voorselectie van Jong Oranje voor een oefentrip naar Oostenrijk aan het einde van de maand mei. KNVB-coach Cor Pot heeft Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Ricky van Haaren, Jerson Cabral en Kelvin Leerdam opgenomen in de voorlopige selectie voor de oefenduels met Jong Israël en Jong Albanië die in het Alpenland tijdens een vriendschappelijk toernooi op het programma staan. Ook de door Feyenoord aan Excelsior verhuurde Jordy Clasie heeft een uitnodiging van Pot ontvangen. Datzelfde geldt voor Miquel Nelom en Kaj Ramsteijn van de Kralingers. Beide verdedigers maakten tot afgelopen zomer deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord. De definitieve selectie wordt op 20 mei bekendgemaakt.
Het duel met Israël vindt plaats op vrijdag 27 mei in Schwaz en begint om 15.30 uur. Israël is over twee jaar gastheer van het Europees kampioenschap Onder 21 jaar. De tweede interland op Oostenrijkse bodem volgt op maandag 30 mei en wordt wederom in Schwaz gespeeld. Dan is Albanië de opponent. Bij dit duel wordt om 18.30 uur afgetrapt.

Pot heeft voor deze interlandweek in Oostenrijk een voorlopige selectie van 36 spelers samengesteld. De keuzeheer maakt uitsluitend gebruik van spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1990. Deze lichting is speelgerechtigd in de nieuwe EK-kwalificatiereeks die na de zomer van start gaat.