Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 19 verliest van Heerenveen/Emmen

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdag op bezoek bij Heerenveen/Emmen A1 een forse 0-4 nederlaag geleden. Volgende week speelt de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel op Varkenoord de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen stadsgenoot Sparta. O/18 won in eigen huis met 4-0 van TOP A1 en sluit daardoor het seizoen ongeslagen af. Voor O/14 leverde het laatste duel van het seizoen, thuis met Willem II/RKC C2, een 3-0 zege op.
FORSE NEDERLAAG ONDER 19 BIJ HEERENVEEN/EMMEN A1 
 
Feyenoord/Excelsior onder 19 is zaterdag op bezoek bij Heerenveen/Emmen A1 hard onderuit gegaan. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel kreeg in Friesland een 4-0 nederlaag te verwerken en had dat volledig aan zichzelf te wijten. 
 
‘We speelden vandaag plichtmatig en niet om te winnen’, was Van Gastel na afloop duidelijk in zijn oordeel. ‘We hebben slecht verdedigd en daardoor volkomen verdiend verloren. Ik ben zeer ontevreden over deze wedstrijd. Het was een collectieve wanprestatie.’ 
 
O/19 begon slecht aan de wedstrijd. In de eerste minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong, omdat er door Feyenoord/Excelsior nauwelijks werd ingegrepen toen een speler van Heerenveen/Emmen het veld overstak. De Friezen kwamen daardoor eenvoudig op 1-0. 
 
Na de vroege tegentreffer, bleef het spel van de Rotterdammers ondermaats. Binnen tien minuten werd het daardoor ook al 0-2. De tweede tegentreffer kwam bijna op dezelfde wijze tot stand als de eerste. Opnieuw mocht een speler van de thuisploeg ongehinderd het veld oversteken en een ploeggenoot in staat stellen te scoren. 
 
Feyenoord/Excelsior, waarbij Marley Berkvens al na twintig minuten uitviel met een knieblessure, slaagde er in het vervolg van de eerste helft niet in het spel te verbeteren. Voor de pauze werden de Rotterdammers nauwelijks gevaarlijk. 
 
Een kwartier na rust besliste Heerenveen/Emmen het duel met een derde doelpunt. Het spel van O/19 werd op het droge veld in Friesland wel iets beter, maar de daaruit voortkomende kansen werden niet benut. Doordat de Rotterdammers in de slotfase alle risico’s namen om nog iets van de wedstrijd te maken, kon de thuisploeg tien minuten voor tijd ook nog naar 4-0 uitlopen.
 
Heerenveen/Emmen A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 4-0
Scoreverloop:
1’ 1-0
9’ 2-0
60’ 3-0
81’ 4-0 
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19:  Osseweijer; Rutten (70’ De Vries), Smith (70’ Kruithof), M. Steenvoorden, Van Huijgevoort; Isoufi, Morais, Rashid; Jansen, Van Buren en Berkvens (23’ Schoonheijm).
 
ONDER 18 BEËINDIGT COMPETITIE ONGESLAGEN  
 
Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag TOP A1 met 4-0 verslagen. De ploeg van trainer Jan Gösgens, die al een paar weken geleden het kampioenschap mocht vieren, haalde daardoor de doelstelling om het seizoen ongeslagen af te sluiten.  
 
In de eerste helft was O/18 duidelijk de betere ploeg. Omdat tegenstander TOP uit Oss zich uiterst defensief opstelde, was er voor de Rotterdammers echter geen doorkomen aan. Door de verdedigende instelling van de bezoekers werd Feyenoord/Excelsior gedwongen om geduldig op de kansen te wachten. Lang leek het erop dat O/18 het doel voor de pauze niet meer zou vinden, maar vijf minuten voor rust was het dan toch raak, toen Joey van der Velden uit een vrije trap raak schoot. 
 
Na de pauze slaagden de Rotterdammers er beter in om door de defensieve stellingen van TOP heen te breken. Tien minuten na de rust verdubbelde de van achteruit mee opgekomen Desley van Oosten de score en niet veel later werd het via Joshua Steenvoorden 3-0. Nadat er in het vervolg van de tweede helft veel kansen door Feyenoord/Excelsior werden gemist, werd het in de slotfase toch nog 4-0 via Daan Blij, die een lange bal van Julian Agatowski fraai afrondde.  
 
‘Ondanks dat we met dubbele cijfers hadden moeten winnen, was dit een mooie afsluiting van het seizoen’, beschouwde Gösgens na. ‘Ik heb ook vandaag weer genoten van de spelvreugde die het team uitstraalt. We hebben onze doelstelling om ongeslagen te blijven gehaald. Daar ben ik natuurlijk erg tevreden over.’  
 
Feyenoord/Excelsior O/18 – TOP A1 4-0
Scoreverloop:
40’ 1-0 Van der Velden
55’ 2-0 Van Oosten
60’ 3-0 J. Steenvoorden
87’ 4-0 Blij 
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; J. van Deelen, Van Oosten, Van der Laan (46’ Scholman), Y. van Deelen (60’ Gomez Niëto); Agatowksi, Van der Velden (70’ Maatsen), J. Steenvoorden; Toorenburg, Blij en Geluk (70’ Olijfveld).  
 
ONDER 14 SLUIT COMPETITIE IN STIJL AF MET ZEGE OP WILLEM II/RKC
 
Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag haar laatste competitieduel van het seizoen winnend afgesloten. Op Varkenoord werd Willem II/RKC C2 met 3-0 verslagen. De Rotterdammers sluiten de competitie door de zege als tweede af, achter kampioen ADO Den Haag C2.  
 
O/14 begon sterk aan het duel. De Rotterdammers kwamen fel uit de startblokken en zetten de bezoekers al snel onder druk. Dat leidde tot een aantal goede kansen, maar gescoord werd er in de beginfase nog niet. Na 25 minuten was het voor het eerst raak. Mohammed El Hankouri behield na een goede aanval het overzicht in het zestienmetergebied en bezorgde de bal bij de vrijstaande Jordy den Hoedt, die koelbloedig afwerkte: 1-0. 
 
Voor de pauze werd de stand verdubbeld door Jari Schuurman. De middenvelder nam een afvallende bal in één keer op zijn schoen en schoot de bal onhoudbaar in het doel van de Brabanders. 
 
In de tweede helft werd het spel van Feyenoord/Excelsior, mede door een aantal wisselingen en het warme weer, wat rommeliger. Toch bleef O/14 de betere ploeg. Na iets meer dan een uur werd de eindstand bereikt via El Hankouri, die na een fraaie combinatie met Danny van Haaren de bal beheerst in de lange hoek schoof: 3-0. 
 
Vlak voor tijd dacht O/14 ook nog de 4-0 te maken, opnieuw via El Hankouri, maar een glaszuivere treffer werd door de arbiter geannuleerd. El Hankouri had de bal na een lange trap van doelman Rick van der Mast in het doel geschoten, maar omdat de bal via een gat in het net achter het doel belandde, gaf de scheidsrechter een doeltrap in plaats van een doelpunt. 
 
‘Dat was jammer, maar daar doe je niets aan’, reageerde trainer Rob Kurvers. ‘We hebben de competitie op deze manier uitstekend afgesloten. Willem II/RKC had een heel aardige ploeg, maar we zijn geen moment in de problemen gekomen.’  
 
Feyenoord/Excelsior O/14 – Willem II/RKC C2 3-0
Scoreverloop:
25’ 1-0 Den Hoedt
32’ 2-0 Schuurman
65’ 3-0 El Hankouri
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van der Mast; Kingsale, Eyongakpa (55’ Sonha), Cerdonk, Absalem; Hammouti (40’ Korporaal), Van Haaren, Schuurman; Den Hoedt (40’ Franse), El Hankouri en Letterie (55’ Conraad).