Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord neemt afscheid van Bruins, De Cler en Van Dijk

Feyenoord zal de aflopende contracten van Luigi Bruins, Tim de Cler en Rob van Dijk niet verlengen. Ook de gehuurde spelers Marcel Meeuwis, Søren Larsen en Krisztian Simon zullen De Kuip komende zomer gaan verlaten. Technisch directeur Martin van Geel en hoofdtrainer Mario Been hebben het zestal dat dinsdag in persoonlijke gesprekken medegedeeld. Alle vertrekkende spelers ontvangen een uitnodiging voor een officieel afscheid rondom de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.
Technisch directeur Martin van Geel geeft dat aan het besluit om afscheid te nemen van het zestal een aantal lastige overwegingen ten grondslag lag. ‘Er zijn spelers bij waar Feyenoord zeker mee door had gewild, maar we moeten keuzes maken op basis van ons beschikbare budget en de samenstelling van de selectie. Dat is niet leuk, maar wel noodzakelijk voor Feyenoord. Die beslissing hebben we in overleg met het gehele technische kader genomen en wordt dan ook breed gedragen. Deze spelers hebben elk op hun eigen manier hun waarde voor de club gehad. Er zal dan ook op gepaste wijze afscheid van hen worden genomen, zowel intern als met de supporters.’
 
Rotterdammer Luigi Bruins kwam in de zomer van 2007 over van stadgenoot Excelsior. De inmiddels 24-jarige middenvelder speelde sindsdien 90 competitieduels voor Feyenoord, waarin hij 11 keer scoorde. Tim de Cler kwam eveneens in de zomer van 2007 naar De Kuip. De linksback speelde sindsdien 87 competitieduels voor Feyenoord. Bruins en De Cler wonnen in hun eerste seizoen bij Feyenoord de KNVB Beker.
 
Voor Rob van Dijk zit het betaalde voetbal er na liefst negentien seizoenen op. De Voorhouter begon zijn carrière in 1992 bij Feyenoord en keerde na omzwervingen in Waalwijk, Eindhoven, Doetinchem, opnieuw Waalwijk en Heerenveen in 2008 terug in Rotterdam voor een nooit gedacht slot aan zijn loopbaan. Van Dijk, oorspronkelijk gehaald voor een rol als reservekeeper, groeide in De Kuip zelfs uit tot eerste doelman.
 
Ook de afgelopen winterstop op huurbasis aangetrokken spelers Marcel Meeuwis, Søren Larsen en Krisztian Simon zullen Feyenoord komende zomer gaan verlaten. De 30-jarige Marcel Meeuwis speelde sinds zijn komst alle duels mee op het middenveld en was een voorname factor in de wederopstanding van de Kuipclub, die zeven van de twaalf duels waarin hij in actie kwam won. Krisztian Simon en Søren Larsen kwamen minder vaak aan spelen toe. De 20-jarige Simon kwam tot acht optredens, waarvan het merendeel als invaller.  Larsen kwam tot zes invalbeurten.