Fanshop
Fanshop

Zondag collecte voor Sophia Kinderziekenhuis

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en N.E.C. van aanstaande zondag wordt er op diverse plekken in en om De Kuip gecollecteerd voor het Sophia Kinderziekenhuis. Van het opgebrachte geld wordt een nieuwe versie van het voorleesboekje ‘Een kikker in het ziekenhuis’ gemaakt en gedrukt. Ouders kunnen met dit voorleesboekje hun kinderen in alle rust voorbereiden op een bezoek aan het ziekenhuis.
In totaal zijn er zondag vanaf twee uur voor de wedstrijd meer dan veertig collectanten actief, op alle sectoren in het stadion. Stadionspeaker Peter Houtman maakt tijdens de wedstrijd het bedrag bekend dat is opgehaald met de collecte. Dit bedrag zal ook op deze website worden gepubliceerd.
 
Een van de collectanten is Damiën Degreef, seizoenkaarthouder op Vak R. Degreef meldde zich zelf aan bij Feyenoord om vrijwillig te helpen met collecteren. ‘Ik heb zelf een kind dat regelmatig in het Sophia komt’, vertelt hij. ‘Als ik daar kom zie ik natuurlijk veel kinderen met meer of minder klachten en soms is dat best schrijnend. Ik vind het heel goed dat Feyenoord probeert om de kinderen in het Sophia op verschillende manieren te helpen.’
 
Degreef hoopt dat zondag zoveel mogelijk supporters hun steentje zullen bijdragen aan de collecte. ‘Zelf stond ik altijd al positief tegenover de collecte voor het Sophia Kinderziekenhuis, maar sinds ik er zelf regelmatig met mijn kind kom heb ik met eigen ogen gezien welk goed werk daar wordt verricht en hoe goed de mensen hun best doen om het de kinderen naar de zin te maken. Ik hoop dat veel supporters zondag gul zullen geven voor dit mooie en belangrijke initiatief.’
 
Ook vijftien scholieren van het Scheepvaart en Transportcollege (STC) zullen zondag vrijwillig helpen met collecteren, in het kader van het Fancoachproject. De samenwerking met het Scheepvaart en Transport College komt voort uit de warme band die Feyenoord heeft met de school.
 
Het laatste eredivisieduel van het seizoen staat traditiegetrouw in het teken van het Kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia. Die dag zijn honderden patiëntjes van het Rotterdamse kinderziekenhuis samen met hun ouders of verzorgers te gast in De Kuip om de wedstrijd tegen de Nijmegenaren vanaf de tribunes te bekijken. Kinderen die niet in staat zijn plaats te nemen op de supportersvakken, bekijken het duel vanuit de Business Units. Daarnaast zijn alle wedstrijdmascottes, vlaggenkinderen en referee-escortes kinderen van het Sophia.